מתכון לתבשיל טלה עם ארטישוק

 
תבשיל טלה עם ארטישוק
תבשיל טלה עם ארטישוק צילום: ערוץ 10
 
עודכן 09:08 28/10/2010

קוביות שוק טלה שחומות עם ארטישוק מוגש עם תבשיל רטטוי - ירקות מבושלים עם בזיליקום

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 שוק טלה ללא העצם (נתח של 2- 2.5 ק"ג), חתוכה לקוביות גדולות.

5 שיני שום מעוכות

2 בצלים חתוכים לקוביות

4 גזרים חתוכים לפיסות של כ-4 ס"מ

5 עלי מרווה

1 כף תימין

3 עלי דפנה

8 לבבות ארטישוק חתוכים לשניים

2 כוסות יין לבן יבש

שמן זית

 

אופן הכנה:

  • ממליחים ומפלפלים את הבשר, מניחים אותו בסיר רחב, מטגנים ומשחימים עם שמן זית, עד שכל הבשר שחום מכל צדדיו. מוציאים מהסיר.
  • מטגנים באותו הסיר את השום, בצל, גזר, ארטישוק ועשבי תבלין כשלוש דקות, מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
  • מחזירים את הבשר לסיר, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל על פי טעם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאד כשעתיים.

 

תבשיל רטטוי

 

מצרכים:

שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1 בצל אדום קצוץ

2 קישואים חתוכים לקוביות

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות

3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות

4 עלי מרווה

כף תימין

מלח

פלפל גרוס

 

אופן הכנה:

  • מטגנים את הקישואים ומוציאים לצלחת נפרדת, מטגנים את הפלפלים במעט שמן, ומוצאים גם אותם.
  • מטגנים את התבלינים, שום ובצל כשלוש דקות, מחזירים פנימה את הפלפלים והקישואים, מבשלים יחד שתי דקות ומוסיפים את העגבניות לשתי דקות נוספות.
  • מערבבים פנימה את הבזיליקום ומגישים עם לחם.
  • מומלץ להגיש עם תבשיל הכבש.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

שוקי עוף עם פתיתים ואפונה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

ספיחה - לחמה עג'ון

אצבעות שום עם בשר טחון

מתכון לפלפלים ממולאים

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.