מתכון לטארט תאנים

 
טארט תאנים
טארט תאנים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 09:45 28/10/2010

בצק פריך במילוי קרם שקדים עשיר בניחוח וניל וחצאי תאנים מקורמלות

 
 
 
 
 

מצרכים:

16 תאנים חצויות לאורכן

חמאה

2 כפות סוכר מומס

שעועית יבשה

 

בצק פריך: 

400 גרם קמח

200 גרם חמאה רכה

2 ביצים

מעט מלח

  

קרם שקדים: 

100 גרם שקדים

100 גרם חמאה

2 ביצים

100 גרם סוכר

כפית תמצית וניל

 

אופן הכנה:

  • קרם: מרסקים את השקדים ושאר החומרים לתערובת רכה דקה ואחידה.
  • בצק: מערבלים במעבד מזון את כל חומרי הבצק, אם הבצק יבש מדי, מוסיפים 2-1 כפות מים קרים. צרים דסקית ומקררים מעט.
  • מקמחים מעט משטח עבודה ומעבדים ביד את הבצק לבצק אחיד. משטחים את הבצק לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה.
  • מרדדים את הבצק הקר לעיגול דק בעובי 3 מ"מ. מעבירים לתבנית טארט מסולסלת וגבוהה עם תחתית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.
  • פורשים את עיגול הבצק על התבנית. מהדקים את הבצק אל התבנית, דוקרים את פני הבצק במזלג, מניחים יריעת רדיד אלומיניום שתכסה אותו ומפזרים עליה שכבה של פולי שעועית.
  • אופים בחום גבוה (200 צ.)  כ-15 דקות, עד שהבצק מתייצב (חצי אפייה).
  • מוציאים את הבצק האפוי למחצה מהתנור יוצקים את קרם השקדים לבצק האפוי למחצה.
  • חוצים 12 תאנים יפות לאורכן. מסדרים יפה על הקרם.
  • מורחים בחמאה מומסת ובוזקים מעט סוכר, אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון למיני פחזניות

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לטארט שוקולד

מתכון לארטיק מוס שוקולד

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לעוגת שיש שוקולד-תפוז

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.