מתכון לטופו שניצל

 
ארוחה קלילה או תוספת נהדר לצד אורז
ארוחה קלילה או תוספת נהדר לצד אורז צילום: יח"צ
 
עודכן 13:43 28/10/2010

פרוסות טופו מטוגנות בשמן שומשום עם רוטב מיסו, ג'ינג'ר ועירית קצוצה

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 חבילת טופו טבעי אורגני 

2 כפות גבישי קוזו לעיבוי רטבים 

2 כפות מיסו בהיר (פולי סויה ומלח ים שעברו תהליך תסיסה כשנה או יותר ועשירים בחלבונים ואינזימים) 

1 כפית שמן שומשום כהה

2 ס"מ רצועות ג'ינג'ר

עירית - גבעולים לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מייבשים את הטופו היטב, חוצים לחצי וחותכים לרצועות מלבניות. מייבשים עם מגבת נייר את המים. 
  • במחבט חם מוסיפים טיפה של שמן שומשום ומניחים את מלבני הטופו מספר דקות עד שצבעם זהוב. מניחים על נייר בצד. 
  • הכנת הרוטב - שמים בכוס 2 כפות מיסו וגבישי קוזו וממיסים עם מים פושרים. מערבבים היטב עד שהגבישים והמיסו נמסים.
  • מחממים את השמן הנותר במחבט חם. מקפיצים רצועות ג'ינג'ר כדקה עד לקבלת ארומה חזקה, מוסיפים את המיסו, הקוזו ומים ליצירת רוטב סמיך.
  • מערבבים 2-3 דקות ומורידים מהאש מיד כדי שהרוטב לא יתקשה.
  • בצלחת עמוקה ורחבה מניחים את מלבני הטופו הזהובים ושופכים את הרוטב מעל. מקשטים בגבעולי עירית או בצל ירוק.

 

  • היפנים משתמשים במיסו במרקים בעיקר בתחילת הארוחה כדי להקל על העיכול של הארוחה - המיסו מרגיע את מערכת העיכול. את המיסו אפשר להשיג בחנויות הטבע במדפים למוצרי אוכל מהמזרח הרחוק.

 

המבורגר עדשים 

טחינה עם כל דבר - מתכונים וטיפים

תבשיל מג'דרה

קינואה עם עדשים וסלק

 
עוד כתבות במדור צמחונות וטבעונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.