מתכון לעוגת טחינה - חלבה

הדפס
 
עוגת טחינה - חלבה
עוגת טחינה - חלבה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 23:30 30/10/2010

טחינה משומשום מלא עם סילאן ויוגורט יוצרים טעם מופלא של חלבה, תוסיפו לזה ציפוי פריך של אגוזים ושומשום והרי לכם קינוח נהדר

 

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים:

3 ביצים

3/4 כוס סילאן

1/2 כוס סוכר חום דמררה

300 גרם גביעי יוגורט רצוי מסוג ביו

1/2 כוס טחינה גולמית רצוי משומשום מלא

1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס קמח מלא מנופה

3/4 כוס קמח רגיל מנופה

2 כפיות אבקת אפיה

 

לציפוי:

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

3 כפות גרגרי שומשום

3 כפות סוכר חום בהיר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • מערבלים ביצים עם סילאן וסוכר במיקסר למשך כ-5 דקות.
  • מוסיפים יוגורט, טחינה ושמן ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מערבבים 2 סוגי קמח ואבקת אפייה בקערה נפרדת. ומוסיפים לתערובת הטחינה עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
  • משמנים את התבנית ומפזרים את חומרי הציפוי על הדפנות ויוצקים את התערובת.
  • אופים למשך כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  • ניתן לשמור עד שבוע ימים במקרר או עד 3 ימים בחוץ.

 

טיפים:

  • טחינה - היא למעשה מחית משומשום, טחינה מלאה עשויה מגרגר השומשום כולל קליפתו ולכן מכילה גם סיבים תזונתיים.
  • הטחינה עשירה בחלבונים, סידן, ודלה בפחמימות. בסלט טחינה קנוי מוכן מוסיפים חומרים משמרים ועמילנים ולכן עדיף תמיד להכין לבד.
  • סילאן- הוא למעשה מיץ מתמרים ולכן מכיל את כל הערכים שתמרים מכילים: ברזל, סידן, סיבים, וויטמין abc, טוב למניעת אלרגיות, מחלות לב ובריחת סידן.
  • סוכר חום - עובר פחות עיבוד מסוכר לבן ולכן עדיף.
  • עדיף תמיד להמתיק באמצעות סוכרים טבעיים כמו דבש וסילאן אמיתי שעברו פחות עיבוד.
  • שומן- הימנעו משומנים מזוככים או צמחיים מוקשים. עדיף שמן קנולה או חמאה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לטארט שוקולד

מתכון לארטיק מוס שוקולד

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

מתכון לעוגיות שושנים

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.