מתכון למאפינס גזר

 
מאפינס גזר רכים ומענגים
מאפינס גזר רכים ומענגים צילום: flickr veganbakink
 
עודכן 12:21 31/10/2010

מאפינס גזר רכים, מנוקדים באגוזים וצימוקים ומלאים בטעמים נהדרים של תפוחים, תמרים וקוקוס

 
 
 
 
 

מצרכים:

רבע כוס קמח מלא

גזר בינוני מגורר
3 כפות רסק תפוחים
8 תמרי מג'הול יבשים
5 כפות קוקוס

כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כפית קינמון טחון
רבע כוס שמן קנולה

רבע כוס אגוזי מלך קצוצים

רבע כוס צימוקים

לעיטור: תערובת אגוזי מלך קצוצים וקינמון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה וקוקוס.
  • מוציאים את הגלעינים מהתמרים וטוחנים אותם במעבד מזון (או מועכים אותם באמצעות מזלג) עם מעט מים. מוסיפים לתערובת.
  • מוסיפים את רסק התפוחים, השמן והגזר וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים.
  • מוסיפים לתערובת את האגוזים והצימוקים ומערבבים עד שיתפזרו בכל העיסה.
  • יוצקים לתבנית שקעים ומפזרים את תערובת האגוזים והקינמון למעלה.
  • אופים כ-15 דקות בחום של 170 מעלות. בסיום האפייה מצננים ומגישים.

 

המתכון באדיבות אנונימוס - אתר הצמחונות הישראלי.

 

המדריך המלא להנבטה ביתית 

גינת ירק ביתית ב-5 שלבים

מתכון להמבורגר עדשים

מתכון לקינואה עם עדשים וסלק

מתכון לקוסקוס מלא עם עדשים ובטטה

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.