מתכון לעלי גפן ממולאים

 
עלי גפן ממולאים באורז
עלי גפן ממולאים באורז צילום: ערוץ 10
 
עודכן 20:39 01/11/2010

עלי גפן ממולאים באורז מלא מנוקד בצנוברים ועשבי תיבול

 
 
 
 
 

חומרים ל-30 ממולאים:

30 עלי גפן במי מלח + עלי גפן לריפוד הסיר

 

למלית:

1 כוס אורז מלא שטוף היטב ומסונן

1 בצל גדול קצוץ דק

1/3 כוס פטרוזילה קצוצה

1/3 כוס נענע קצוצה

1/3 כוס שמיר קצוץ

1/3 כוס כוסברה קצוצה

1/3 כוס חמוציות מיובשות

מיץ מלימון טרי

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

חופן צנוברים

 

לבישול:

מים רותחים לכיסוי הממולאים

1 כף מיץ לימון

1 כף שמן זית

 

אופן הכנה:

  • במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את כל המרכיבים של המלית ומטגנים מספר דקות.
  • פורשים עלה על משטח העבודה כשהחלק החלק כלפי מטה (העורקים למעלה), מניחים כפית מהמלית ומקפלים את החלק הרחב, לאחר מכן את צידי העלה פנימה ומגלגלים לחלק הצר. ממלאים את כל העלים.
  • מרפדים סיר בינוני במספר עלי גפן לא ממולאים כתחתית, מסדרים את הממולאים בשכבה אחת צפופה, יוצקים בעדינות מים רותחים מיץ לימון ושמן זית.
  • מכסים בצלחת זכוכית ומביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים שעה ורבע.
  • טועמים ובודקים שהאורז רך. אם לא, מבשלים כ-15 דקות נוספות עד שהאורז מוכן ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים.

  

טיפ:

חמוציות מיובשות מסייעות בטיפול ובמניעה של דלקות בדרכי השתן וכמו כן מסייעת בשמירה על בריאות כלי הדם והראייה.

כדאי לקנות חמוציות שיובשו ללא תוספת סוכר הן הרבה יותר טעימות.

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.