מתכון לעוגת גבינה לימונית

 
עוגת גבינה לימונית
עוגת גבינה לימונית צילום: ערוץ 10
 
עודכן 13:14 03/11/2010

קינוח מענג שמשלב את המתיקות של השמנת עם החמיצות העדינה של הלימון, תוסיפו לזה תחתית פריכה של פתי בר והרי לכם עוגה מנצחת

 
 
 
 
 

מצרכים לתחתית:

150 גרם פתי בר

100 גרם חמאה

3 כפות סוכר

 

למילוי: 

4\1 1 כוסות סוכר

כף קליפת לימון

שליש כוס מיץ לימון או ליים

750 גרם גבינת שמנת

4 ביצים מופרדות

כף תמצית וניל

חצי כוס שמנת

 

לציפוי לימוני: 

שליש כוס מיץ לימון

2 ביצים

חלמון

חצי כוס סוכר

50 גרם חמאה

כף שמנת מתוקה

 

אופן הכנה: 

  • מרסקים את תערובת התחתית לפירורים במעבד מזון ומרפדים בה תחתית תבנית אפיה 26. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות.
  • מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר. מרוקנים את קערת המיקסר.
  • מקציפים את הגבינה בגיטרה עם הסוכר וקליפת הלימון כשלוש דקות. מוסיפים את החלמונים, שמנת, מיץ הלימון ותמצית הוניל. יוצקים על התחתית ואופים בחום של 160 מעלות כשעה. מקררים מעט.
  • לציפוי: מחממים את מיץ הלימון. טורפים את הביצים, חלמון וסוכר. יוצקים את הלימון החם אל הביצים ומערבבים. מחזירים לאש ומבשלים תוך עירבוב כשלוש דקות, עד להסמכה. מערבבים פנימה את החמאה והשמנת ומקררים.
  • יוצקים על העוגה ומקררים.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לקרמבו תוצרת בית 

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

מתכון לעוגיות שושנים

 
עוד כתבות במדור אהרוני | מתוקים - יום ד'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.