מתכון לעוגת גבינה אפויה עם דובדבנים

הדפס
 
עוגת גבינה עם דובדבנים
עוגת גבינה עם דובדבנים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 13:17 03/11/2010

עוגת גבינה (9%) אפויה עם תחתית של עוגיות פתי בר ומילוי מענג של דובדבנים בסירופ

 

מצרכים לתחתית:

50 גרם שקדים מולבנים

200 גרם ביסקוויט פתי בר

2 כפות סוכר

100 גרם חמאה

 

למילוי הגבינה:

750 גרם גבינה לבנה 9%

1 מיכל שמנת חמוצה

5 ביצים, מופרדות

¼ 1 כוסות סוכר

3 כפות קורנפלור

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

 

לדובדבנים: 

2 כוסות דובדבנים קפואים

3 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 צ.). שמים במעבד מזון את השקדים, הפתי בר והסוכר ומרסקים לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה.
  • משמנים תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ  ומרפדים את תחתיתה בתערובת. מהדקים היטב ליצירת בסיס יציב בשכבה אחידה.
  • מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, על מהירות בינונית, כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה חצי כוס מהסוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מרוקנים את הקצף לקערה.
  • מקציפים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) את החלמונים, יתרת הסוכר ותמצית הוניל, כ-3 דקות, עד שהתערבות תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמנת, הגבינה ולבסוף את הקורנפלור. לעירבול נוסף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • מקפלים פנימה את קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מבשלים את הדובדבנים במחבת עם הסוכר ומיץ הלימון. מקררים מעט.
  • מניחים את הדובדבנים על תחתית הבצק, יוצקים עליהם את מילוי הגבינה.
  • אופים שעה. מגישים עם אבקת סוכר בזוקה מעל.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לקרמבו תוצרת בית

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

מתכון לעוגיות שושנים

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | מתוקים - יום ד'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.