קציצות כרובית, כרישה וקישואים

 
קציצות ירק שהולכות נהדר עם יוגורט מרענן
קציצות ירק שהולכות נהדר עם יוגורט מרענן צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:05 04/11/2010

3 גרסאות מעולות לקציצות ירק פריכות וזהובות. האחת עם כרובית ועירית, השנייה עם כרישה ושום ושלישית עם קישואים וגבינה

 
 
 
 
 

החלטתי להכין ארוחה המורכבת מקציצות של ירקות, חיפשתי במקרר והעליתי בחכתי כרובית, קישואים וכרשה/ פרסה/ לוף/ פורי, כמה שמות לבצל מעובה אחד. מעולה תפסתי שלושה בסירה אחת.

 

ישנם כמה כללים להצלחת הקציצות, יש לזכור שירקות מכילים הרבה מים ולכן שלב הסחיטה חשוב מאוד. בנוסף, יש צורך בחומרים מאחדים והם ביצים, פרורי לחם/ קמח מצה /פרוסות לחם מורטבות וסחוטות היטב. יש המוסיפים תפוח אדמה מבושל כסופח נוזלים.

 

לפני הטיגון אני טובלת את הקציצות בפירורי לחם או סולת וכך המרקם אינו מתפורר בעת הטיגון והקציצה מקבלת מראה מושלם יותר. מומלץ להשתמש במחבת קרמית מאחר ומוסיפים מעט מאוד שמן זית ולשומרי המשקל המחמירים יותר ניתן להכין את תערובת הקציצות, להרטיב את הידיים בשמן ולהניח בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה ולאפות.

 

ניתן להוסיף 500 גרם בשר טחון לכל תערובת קציצות ולשומרי הכשרות להוציא מהקישואים את הגבינה. הארוחה היתה מרעננת וטעימה, טבלנו ביוגורט טרי ועירית. קציצות הקישואים היו הכי ערבות לטעמי אם כי גם האחרות היו מצוינות לא פחות.

 
אוטוטו הן יהפכו לקציצות - פרחי כרובית
אוטוטו הן יהפכו לקציצות - פרחי כרובית צילום: חיה אילונה דר

קציצות ירקות


מצרכים לקציצות כרובית:

כרובית מפורקת לפרחים

1/2 כוס עירית קצוצה

ביצה

מלח ופלפל

בהרט

פירורי לחם

 

מצרכים לקציצות כרשה:

5 גבעולי כרשה (החלק הלבן+ירוק בהיר)

3 ביצים

מלח ופלפל

2 כפות פירורי לחם

2 שיני שום קלופות וכתושות

 

מצרכים לקציצות קישואים:

5 קישואים גדולים מגוררים וסחוטים היטב

בצל מגורר

כוס עירית קצוצה

1/2 כוס פטרוזיליה

2 ביצים

2 כפות גבינת פטה

מלח ופלפל


אופן הכנה:

  • מכינים 3 קערות.
  • מבשלים בסירים נפרדים את הכרובית ואת הכרשה 15 דקות ומסננים.
  • מועכים את הכרובית בעזרת מזלג לחתיכות קטנות ואת הכרשה סוחטים היטב מספר פעמים וטוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר .
  • מעבירים את כל חומרי הקציצות ל-3 הקערות ומערבבים היטב.
  • טובלים את הקציצות בפירורי לחם/סולת/קמח מצה.
  • מכינים מחבת גדולה, מחממים מעט שמן זית ומטגנים עד הזהבה.
  • במהלך הטיגון השטיחו את הקציצות בעזרת מזלג.
  • לאחר הטיגון הניחו על צלחות עם נייר סופג.
  • מגישים חם, אך הן טעימות מאוד גם קרות.

 

 
כל הדרך אל קציצות ירק מושלמות
כל הדרך אל קציצות ירק מושלמות צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.