מתכון לפסטה ברוטב ראגו

 
פסטה ברוטב ראגו עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול
פסטה ברוטב ראגו עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול צילום: נטלי שיינהולץ
 
עודכן 14:17 04/11/2010

האח הגדול והבוגר של הבולונז - פסטה ברוטב עגבניות עם בשר קצוץ ועשבי תיבול. שלב אחרי שלב כולל תמונות

 
 
 
 
 

כשהיינו צעירים, בואו נגיד עשרים פלוס ושחקנו אותה כאילו אנחנו מבינים משהו באוכל,  המאכל היחיד שהצלחנו להכין (תכלס) היה פסטה בפטריות ושמנת וכמובן פסטה בולונז. כמה פשוט זה היה. לטגן בצל, שום, לשפוך קופסת עגבניות מרסקות ואז בשר בקר טחון, לתת לזה לשבת על אש קטנה ולחכות. השנים חלפו והטעם שלנו התחיל להתפתח ואז גילינו את דודו הבוגר והאחראי של הבולונז הלא הוא רוטב הראגו.

 

מכיוון שרוטב ראגו דורש הכנה ארוכה אנו מציעים להכין רוטב ל-10 מנות להשתמש לפי הצורך ולהקפיא את השאר ממש כמו בהכנת רוטב עגבניות. יש לבקש מהקצב את הנתח חתוך לקוביות ללא שומן מיותר וגידים. אפשר גם לקחת את הבשר טחון גס.

 

המצרכים הדרושים:

קילו בשר מסוג שפונדרה או כל חלק אחר בבקר שמתאים לבישול ארוך

2 ראשי סלרי קלופים ושטופים

2 גזרים גדולים

חצי בצל יבש גדול

חופן עלי סלרי (של ראשי הסלרי)

בוקה של עשבי תיבול (טימין, רוזמרין ועלי דפנה)

2 כפות שמן זית

פלפל אנגלי

חצי בקבוק יין אדום

חצי כוס רוטב עגבניות נפוליטני

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את הבשר שיהיה כמעט טחון גס.
  • קוצצים את ירקות השורש באותה צורה.
  • מחממים את שמן הזית בסיר רחב, מוסיפים את ירקות השורש ומקפיצים כחמש דקות.
  • מוסיפים את הבשר בהדרגה כדי לא לקרר את התבשיל, ואת היין האדום.
  • נותנים ליין להצטמצם כמה דקות. מוסיפים את רוטב העגבניות ומים עד כיסוי הסיר.
  • מוסיפים את עשבי התיבול (פלפל, עלי דפנה, רוזמרין, טימין).
  • מכסים, מעבירים לאש קטנה ומתחילים להתרגל לריח המשכר שמציף את הבית. כעבור 4 שעות הראגו מוכן.
  • אז מה עם הפסטה אתם שואלים, ובכן זה החלק הפשוט. מכינים פסטה לפי הוראות היצרן, רצוי פסטה רחבה מסוג פפרדלה.
  • מעבירים את הפסטה למחבת עם הראגו. מוסיפים קצת מנוזלי בישול הפסטה למחבת ומגישים.

 

המתכון באדיבות השפית רוני בלפר ממסעדת "רונימוטי" למגזין villaggio.

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.