מתכון ללחמניות גבינה

 
לחמניות גבינה רכות מבפנים ופריכות מבחוץ
לחמניות גבינה רכות מבפנים ופריכות מבחוץ צילום: יח"צ
 
עודכן 08:30 06/11/2010

נשארו לכם גבינות במקרר? זה הזמן להכין מהן לחמניות רכות וזהובות שהולכות נהדר עם סלט ירקות קצוץ

 
 
 
 
 

10 לחמניות

 

מצרכים:

4 ביצים

100 גרם גבינת קשקבל

50 גרם  גבינת פטה עיזים מגורר

150 גרם קמח מנופה

250 סמ"ק מים

80 גרם חמאה

1 כפית שטוחה מלח

קורט פלפל

קורט אגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

  • מחממים את המים והחמאה בסיר עם וכפית מלח עד להמסה מלאה של החמאה.
  • מורידים מהאש ומוסיפים תוך ערבוב בתנועות מהירות את הקמח עד שנוצר "גוש" הנפרד מדפנות הסיר.
  • מחזירים לאש נמוכה לעוד כדקה.
  • מורידים מהאש ומקררים עד טמפ' החדר.
  • מוסיפים את הביצים, הגבינות ושאר תבלינים תוך בחישה עד למרקם אחיד.
  • יוצרים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ (בעזרת כף או שק זילוף).
  • מכניסים לתנור חם לכ- 20 דקות.

 

המתכון באדיבות "אורנה בר מאפה",  קונדיטוריה בית קפה, כפר סבא.

 

3 מתכונים להכנת פוקאצ'ה

לחמה עג'ון - מאפה עם בשר טחון

בגט צרפתי ביתי

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מתוק

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מלוח

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.