לרדת בקטן: מערכת יחסים בצלחת

 
דג דניס על מצע בורגול עם קרם חצילים
דג דניס על מצע בורגול עם קרם חצילים צילום: יונתן גוילי
 
עודכן 18:12 04/11/2010

הם למדו להכיר אחד את השניה דרך האוכל, אך שנים אחר כך הבינו שזה לא הצעד הנכון. יונתן גוילי בדרך אל השינוי. וגם: מתכון מעולה לדג דניס על מצע בורגול עם קרם חצילים

 
 
 
 
 

בוקר חדש הגיע, אני פוקח עיניים ומולי זוג עיניים גדולות בצבע חום דבש, המלטפות את פניי ללא מגע יד עם ברכת בוקר אור חמה ונשיקה קטנה על השפתיים. מערכת היחסים שלי עם זוגתי מאד דומה למערכת היחסים שלי עם האוכל, הוא שם איתי בטוב וברע, לצידי תמיד, הכי נגיש. הוא מתחדש עם האופנה ומשבח אותי הרבה. העניין הוא, שבמערכת יחסים "בריאה" יש הרבה פידבק חיובי והרבה קבלה. לאחר 10 שנים של מערכת יחסים מאד לא בריאה עם האוכל אני אגלה לכם סוד - "הוא לא אמין". הוא נותן לנו הרגשה טובה וכשאנחנו עצובים הוא מרומם את רוחנו, אבל האמת היא שכשתפנו אליו את הגב ולא תביטו, הוא בשקט בשקט יפגע בכם.

 

אסתר ואני הכרנו לפני 3 שנים. בדייט הראשון שלנו היא שתתה קפה ואני אכלתי שניצל בקר עם צ'יפס וביצת עין (המנה המועדפת עליי לשעבר) בדייט השני נשברו המחסומים והיא אכלה אגרול, עוף בלימון, אורז מטוגן ולקינוח גלידה מטוגנת באחת מהמסעדות החביבות בצפון. בקלות ניתן היה לראות דרך הצלחת איך אסתר ואני למדנו להכיר אחת את השני. היינו אוכלים ללא הרף, בחישוב כלכלי מהיר היינו מבזבזים כ- 900 ש"ח בשבוע על אוכל כולל מסעדות.

 

היום אני מסתכל אחורה ותוהה איך חייתי ככה, איך הרשתי לעצמי להגיע למצב הזה, איך לא מנעתי מאסתר להכנס לצורת החיים הרעה שחייתי בה. אז כן, היא אוהבת את האוכל שאני מכין לה, חודשיים אחרי שאסתר הכירה אותי היא עלתה 15 קילו. היום אני חי בתחושה שגרמתי לה נזק ולא מנעתי ממנה לחיות בגלל הדרך שאכלנו.

 

כמובן שהיו המון מצבים שהאוכל שיחק משחק מאד חיובי וחשוב בחיי זו היתה דרך התקשורת הטובה ביותר עם סבתא שלי בילדותי. אני מגלה היום שבמהלך חיי נגעתי בהרבה אנשים דרך האוכל ויצרתי המון קשרים טובים וחזקים דרך הצלחת, שרובם הובילו למקומות חיוביים.

 

ואם באוכל עסקינן, הנה מתכון למנה ראשונה משביעה וטעימה של פילה דניס בקרסט של קימל על מצע סלט בורגול גס ורוטב קרם חציל.

 
דואט בצל ועגבניות במחבת טפלון
דואט בצל ועגבניות במחבת טפלון צילום: יונתן גוילי

דניס על מצע בורגול עם קרם חצילים

 

זמן הכנה: 30 דקות

קושי: בינוני-קל

 

 מרכיבים:

1 פילה דניס נקי עם העור

זרעי קימל

חצי כוס בורגול גס

2 עגבניות

1 חציל שלם

זר פטרוזיליה קצוצה

עלי נענע קצוצים

בצל סגול קצוץ

חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות

חצי פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות

5 עלי תרד טרי

4 שיני שום פרוס

תרסיס בטעם שמן זית

לימון

כף גבינת שמנת 5%

כף חלב

 

אופן הכנה:

  • מניחים בקערה את הבורגול עם מעט מלח ומוסיפים 4\3 כוס מים רותחים. מכסים במגבת ומידי פעם מערבבים.
  • חורצים חריץ בצורה של פלוס בעגבניות ומניחים בסיר עם מים רותחים עד שהקליפות מעט מתקלפות. מוציאים למי קרח ומקלפים. חוצים באמצע ומנקים את הגרעינים, חותכים לקוביות.
  • במחבת טפלון מרססים שמן ומניחים את הבצל הקצוץ. מקרמלים ומידי פעם מוסיפים כף מים על מנת לסייע לבצל להשחים, מוסיפים את שאר הרכיבים (עגבניות, פלפלים, שום, עלי תרד) ומבשלים מעט.
  • בינתיים מניחים את החציל על הגז וצולים אותו.
  • במחבת נקייה מרססים שמן זית ומחממים את המחבת, על פילה הדניס מרססים מעט שמן על צד העור ומשכיבים את הדג על מצע של זרעי קימל.
  • מניחים את הדג במחבת הלוהטת ולאחר מס' שניות של "טיגון" מוסיפים כף מים.
  • מנקים את החציל מהקליפה, מוסיפים את הגבינה ומתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים למחבת את הבורגול המוכן והירקות ומחממים על להבה נמוכה עם הפטרוזיליה והנענע. סוחטים חצי לימון בתוך התערובת.
  • בצלחת יפה מניחים סלט בורגול, מעליו את פילה הדג ומעל קרם חצילים. מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה.

 

סה"כ קלוריות: 270 לערך

 

 
אין לכם דניס? השתמשו בבס, לברק או סלמון
אין לכם דניס? השתמשו בבס, לברק או סלמון צילום : יונתן גוילי
 

הידעת?

  • כשאתם יושבים במסעדה ומנהלים תפריט להרזייה אל תתבישו לפרט לצוות השירות של המסעדה את כל מה שאתם יכולים או לא יכולים לאכול במנה. מערכת היחסים שלכם עם המלצר תסתיים בעוד שעה אך השלכותיה יהייו דבוקים לכם לירך לעוד הרבה מאד זמן עד שתצליחו להוריד אותם.
  • אין דבר השנוא עלי יותר מלהזכיר את המילה דיאטה, זוהי מילה אכזרית ומשפילה שנותנת קונוטציות שליליות של כפייה. את תהליך ההרזייה או שמירה על משקל אני מכנה בשם אורח חיים מאוזן, הרי כל מה שגופנו רוצה זה קצת איזון. זה מתחיל במשקל וממשיך במצבי הרוח והכעסים שלנו בבית ובעבודה. זה הזמן להיות רגועים.

     

פספסתם את הטורים הקודמים של יונתן? בואו לקרוא על:

השלב בו אוכל הופך לנחמה, וגם: מתכון לשוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה.

תופסים פיקוד על האוכל, וגם: מתכון לגלילות חצילים במילוי גבינות.

 

לפייסבוק של יונתן גוילי

 

בואו להכיר את יונתן גוילי ואסתר חיות 

 
עוד כתבות במדור לרדת בקטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.