קציצות עוף וטחינה ברוטב סילאן

 
קציצות עוף וטחינה ברוטב סילאן
קציצות עוף וטחינה ברוטב סילאן צילום: דניאל לילה
 
עודכן 06:39 09/11/2010

משלבים טחינה בתערובת הקציצות - היא מעניקה להן עסיסיות רבה, טעם שומשומי וצורה עגולה מושלמת (בזכות שמן השומשום)

 
 
 
 
 

לקציצות:
500 גרם עוף טחון
1/2 צרור נענע קצוצה דק
1 ביצה
180 מ"ל (3/4 כוס) טחינה גולמית
1/4 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק (לא חובה)
1 כפית מלח
1 כפית הל טחון
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
לרוטב:
960 מ"ל (4 כוסות) מים
180 מ"ל (3/4 כוס) סילאן
3 כוכבי אניס
1 כף מלח
להגשה:
טחינה גולמית

 

אופן הכנה:

- מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (הקירור תורם לצורה חלקה יותר. מי שממהר יכול לדלג).
- מכינים את הרוטב: מביאים את החומרים לרתיחה בסיר גדול ומנמיכים להבה.
- מבשלים ומגישים: מעצבים 24 קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בזהירות ברוטב. מגבירים מעט את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים ללא מכסה 10 דקות (אל תיבהלו מהקצף, הוא ייעלם במהלך הבישול). מסירים מהכיריים ומניחים לכמה דקות. 
- מוציאים את הקציצות מהרוטב בכף מחוררת ומזלפים עליהן טחינה גולמית. אפשר גם לשמור במקרר בתוך הרוטב עד שלושה ימים. הקציצות אפילו טעימות יותר למחרת.

גיוון:
הרוטב מצוין גם לקוביות סלק מבושלות.

 

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

פסטה ברוטב עגבניות עם בשר טחון

כדורי בשר בניחוח כמון

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

אצבעות שום עם בשר טחון

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.