ביקורת מסעדה - Artmeat

 
האם סוף סוף תמצא המנה האחרונה שתצליח לגבור על מגבלות הכשרות?
האם סוף סוף תמצא המנה האחרונה שתצליח לגבור על מגבלות הכשרות? צילום: לימור אדרי
 
עודכן 13:43 07/11/2010

אנה פלוט יצאה לבדוק מה יניב השילוב בין מתחם הבורסה למסעדה יוקרתית וכשרה

 
 
 
 
 

יהלום כשר

על מה אתם חושבים כשאומרים לכם שיש מסעדה טובה במתחם הבורסה ושכדאי לכם לבקר בה? די, תפסיקו. אנחנו חשבנו על טבעת יהלומים. בכל מקרה, מתחם הבורסה ובייחוד מרכז די-מול הם אינם המקומות הראשונים ברשימת המקומות החמים לפתוח בהם מסעדה יוקרתית. אבל הנה קרה הדבר, ולפני כחצי שנה נפתחה שם מסעדת ArtMeat.

 

באותו ערב בו סעדנו במקום, יום רביעי שגרתי, המסעדה הייתה פשוט מלאה - ולא באנשים שירדו רגע מהמשרד לחטוף משהו קטן לאכול, אלא בכאלה שהתלבשו במיוחד (ועוד איך במיוחד), נסעו, חנו והתיישבו לאכול במסעדה. זה הזמן לגלות כי מדובר במסעדה כשרה למהדרין ולכן הקהל המדובר היה כולו מורכב מדתיים חרדים - גברים בפגישות עסקים מאוחרות (בשיחה על יהלומים?), נשים מטופחות בליווי בני הזוג (בשיחה על יהלומים?) וזוגות צעירים בדייט (בשיחה על טבעות יהלומים?). היי סוסייטי.

 

למרות ההכשר של המסעדה, לא הרגשנו שום חיסרון באוכל, לפחות לא עד שהגענו לקינוח הפרווה, אבל בואו נתחיל מהמנה הראשונה.

 
סטייק  אנטריקוט
סטייק אנטריקוט צילום: לימור אדרי

מגיעים לעיקר

למנה הראשונה הזמנו סולט ביף, חזה עגל כבוש שהוגש עם עלי רוקט ובצל ירוק (48 ₪). מדובר במנה מאוד-מאוד מלוחה ובדיוק שם נמצא הייחוד שלה, כך שאם אתם לא אוהבים הרבה מלח, זאת לא מנה בשבילכם. מה שעזר קצת לאזן את המצב, היה הרוטב המתקתק שהוזלף בנונשלנטיות מעל פרוסות העגל. היינו שמחים לקבל את הרוטב כדיפ ליד הבשר ובכמות גדולה יותר.

 

לעיקרית הזמנו פילה סלמון ברוטב אסייתי שהוגש על מצע כרוב אדום בליווי פרוסות ארוכות של תפוחי אדמה וגזרים אפויים בעשבי תיבול (89 ₪) וסטייק אנטרקוט 300 גרם (116 ₪). שתי המנות היו בהחלט טעימות. הסלמון היה עסיסי והרוטב המתקתק שנלווה אליו בהחלט השלים את המנה בצורה מיוחדת והסטייק הגיע במידת עשייה מושלמת שהפכה אותו לרך וטעים. בנוגע לגודל המנה, למראית העין המנות לא היו גדולות. מצד שני לא הצלחנו אפילו לסיים אותן עד הסוף, למרות שרצינו מאוד כך שככל הנראה מדובר באשליית הצלחת הגדולה (מדי) לעומת המנה שניצבת בתוכה.

 

לסיום הזמנו קינוח אחד לשניים. סופלה שוקולד חם בליווי גלידת וניל, ופה כאמור התאכזבנו מאוד. למרות שידענו שמדובר במסעדה כשרה למהדרין, גלידת הפרווה וטעמה כאקורד הסיום לארוחה טעימה כל כך, הייתה מאכזבת, עד שפשוט התמקדנו בסופלה בלבד.

 
פילה סלמון עם פירה
פילה סלמון עם פירה צילום: לימור אדרי

שתי נקודות לסיום:

נקודה לזכות: לאחר המנה הראשונה, המלצרית הגישה מגבונים לחים חמים ומגולגלים (קצת מזכיר טיסה של אל על בניחוח של חו"ל) וקיסמים ובנוסף הוחלף כל הסכו"ם על השולחן - אותנו זה הרשים ונהנינו מההשקעה ומתשומת הלב המוקפדת.

 

נקודה לגנאי: השירותים. מדובר בחלל קטן ביותר עם כיור אחד משותף לשטיפת ידיים ושני תאי שירותים בלבד (אחד לגברים ואחד לנשים). אותו הכיור הוא גם המקום בו עושים כל הסועדים את נטילת הידיים ולכן בכניסה לחדר השירותים, התקבצו להם לא מעט אנשים שחיכו לתורם מול הכיור. האם זה רק אנחנו או שהקהילה הדתית חרדית לא אמורה לחלוק את חדר השירותים?

 

מסעדת Artmeat

ז'בוטינסקי 1, רמת גן

קניון דימול, מתחם הבורסה

 

ביקורת על מיט אין אנד אאוט 

ביקורת על בלאק בורגר 

ביקורת על מסעדת קואטרו בניו יורק

ביקורת על מסעדת ביסטרו 99 

ביקורת על מסעדת 24 רופי

ביקורת על מסעדת הסוכה הלבנה

 

בדירוג שלנו: שלושה כובעים וחצי מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.