מתכון לפלאפל במילוי בשר טחון

 
פלאפל במילוי בשר טחון וטחינה ירוקה
פלאפל במילוי בשר טחון וטחינה ירוקה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 20:06 08/11/2010

גרסה מיוחדת למאכל הלאומי - פלאפל ענק במילוי בשר טחון מוגש עם טחינה וסלט ירקות

 
 
 
 
 

מצרכים:

2\1 2 כוסות חומוס מושרים במים למשך הלילה

1 בצל גדול

5 שיני שום

צרור כוסברה

חצי כוס נענע

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים

כפית אבקת אפיה

חצי כוס קמח

מלח

פלפל

כף גרגירי כוסברה

כף גרגירי כמון

 

למילוי:

4 כפות שמן זית

350 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום

מלח

פלפל

 

אופן הכנה: 

  • מטגנים את חומרי המילוי בשמן זית, ממליחים, מפלפלים ומקררים.
  • טוחנים את כל החומרים במעבד מזון, מערבבים היטב, מניחים לנוח חצי שעה, מכוסה.
  • יוצקים שמן זית לתבנית מתכת לא מתפקרת מטפלון. מניחים בתבנית מחצית מכמות תערובת הפלאפל ומהדקים.
  • מכניסים לתבנית את הבשר ועליו מניחים ומהדקים את המחצית השניה.
  • מחממים על להבה גבוהה כחמש דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לעשרים דקות.
  • מגישים עם טחינה וסלט ירקות.   

 

מתכון לפלאפל ביתי ופיתות

מתכון לפלאפל בריאות

מתכון לטחינה ביתית

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.