מתכון לצ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

 
לא רק בחנוכה - צ'ורוס עם שוקולטה חמה
לא רק בחנוכה - צ'ורוס עם שוקולטה חמה צילום: יוסי סליס
 
עודכן 07:55 13/11/2010

הגרסה הספרדתית לסופגניות - בצק מטוגן וזהוב בציפוי עדין של סוכר וקינמון לצד שוקולטה חמה

 
 
 
 
 

24 סופגניות צ'ורוס

 

מצרכים:

5 כפות שמן עץ הזית קנולה

½ כוס (125 מ"ל) חלב 1% או מים לצ'ורוס פרווה

קורט מלח

2 כפיות סוכר

½ כפית בהרט

1/2 מקל וניל או 2 טיפות תמצית וניל

1 כוס (135 גרם) קמח לבן

3 ביצים

שמן קנולה לטיגון

½  כוס (100 גרם) סוכר לבן

1/3 כפית אבקת קינמון

 

אופן ההכנה:

  • מחממים בסיר קטן את החלב, שמן קנולה והתבלינים יחד על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד לקבלת רביכה אחידה והיווצרות קרום סמיך בתחתית הסיר.
  • מכבים את האש וממשיכים לבחוש את הרביכה.
  • מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי בחישה, עד להתמזגות מלאה בתוך הרביכה (ניתן לבצע שלב זה במיקסר חשמלי עם כף ערבוב).
  • ממלאים שק זילוף ברביכה החמה עם פיה משוננת רחבה ומניחים בצד.
  • מחממים שמן קנולה בסיר לטיגון ומניחים מספריים בכוס מים.
  • כשהשמן חם, מזלפים צינור באורך 8-10 ס"מ לתוך השמן וחותכים אותו בעזרת מספריים רטובות.
  • מטגנים כדקה וחצי מכול צד (הצ'ורוס אמור להתהפך בעצמו לאחר כדקה וחצי) ומניחים על נייר סופג.
  • מעבירים לקערה עם תערובת סוכר וקינמון, מגלגלים בסוכר ומגישים.

 

שוקולטה מתובלת

 

מצרכים:

2 כוסות (500 מ"ל) חלב 3%

פרוסת צ'ילי טרי בעובי 1 מ"מ

קורט קינמון

קורט אגוז מוסקט

1/3 כוס (70 גרם) סוכר

½ כפית קורנפלור

200 גרם שוקולד מריר איכותי (60% קקאו ומעלה)

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים בסיר קטן את החלב, הסוכר, הקורנפלור, הקינמון, מוסקט והצ'ילי.
  • לאחר רתיחה, מוציאים את הצ'ילי ומוסיפים את השוקולד.
  • מכבים את האש וממתינים כדקה.
  • מערבבים את השוקולטה עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.

 

הגשה:

מגישים בכוס אספרסו לצד סופגניית צ'ורוס.

 

המתכון באדיבות השף גדעון בן עזרא ל'עץ הזית'.

 

מתכון ללביבות בטטה

3 דרכים להכין עיג'ה

מתכון לקרמבו תוצרת בית

מתכון לעוגת טירמיסו

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.