מתכון לעוגה באסקית

 
עוגה באסקית - טארט פירות אדומים
עוגה באסקית - טארט פירות אדומים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 17:32 10/11/2010

טארט מרשים במילוי פירות אדומים שמגירים את מיציהם המתקתקים אל תוך הבצק הפריך

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

3 כוסות קמח

1/2 1 כוסות סוכר

2 ביצים

300 גרם חמאה

כפית אבקת אפייה

 

למילוי:

2 קופסאות פירות אדומים קפואים

3 כפות סוכר

כף קליפת לימון

 

1 חלמון, טרוף עם מעט מים

 

אופן הכנה:

  • שמים במיכל מעבד-מזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים קצרות עד לקבלת בצק אחיד ומעט רך.
  • מקמחים משטח עבודה ומעבדים עליו את הבצק ביד במשך דקה. צרים משליש מהבצק כדור ומהיתרה כדור גדול יותר. מרדדים מעט לעיגולים עבים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר 30 דקות לפחות.
  • מערבבים את הפירות עם הסוכר וקליפת הלימון.
  • מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 צ.). מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את כדור הבצק הגדול לעיגול בקוטר 35 ס"מ.
  • כורכים את הבצק סביב המערוך ומניחים על התבנית. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. מרדדים את כדור הבצק הקטן לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
  • יוצקים לתבנית את תערובת הפירות ומניחים על המילוי את עיגול הבצק.
  • מהדקים וצובטים היטב את שולי עיגול הבצק העליון לשולי עיגול הבצק התחתון. חותכים וזורקים שולי בצק מיותרים, ומברישים את פני הבצק בחלמון הטרוף.
  • אופים כ-50 דקות, עד שפני הבצק שחומים יפה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לצ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

מתכון לעוגת דלעת בחושה

מתכון לקרמבו תוצרת בית

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

 
עוד כתבות במדור אהרוני | מתוקים - יום ד'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.