מתכון לעוגת סלק

 
עוגת סלק מיוחדת שתפתיע את האורחים
עוגת סלק מיוחדת שתפתיע את האורחים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 14:02 10/11/2010

זה אמנם נשמע מוזר אבל הסלק מעניק צבע מיוחד לעוגה וטעם מתקתק ומרענן. בשילוב עם תפוזים ודבש תקבלו עוגה מיוחדת שלא יאמינו לכם ממה היא עשויה

 
 
 
 
 

מצרכים לעוגה:

500 גרם סלק טרי או קנוי מוכן מבושל בוואקום

2 חתיכות של ג'ינג'ר בגודל 3 ס"מ קצוץ דק

3 ביצים מפרדות

150 מ"ל דבש

170 מ"ל שמן זית

2 מקלות וניל

2 כפיות גדושות אבקת אפייה

100 גרם קמח תירס

מיץ תפוזים וחתיכות קליפה של תפוז אחד

מעט מלח

מעט תבלין all spice

חצי כפית קינמון

150 גרם קמח

 

לרוטב (לא חובה):

200 גרם קרם פרש

כוס יין מרסלה

2 כפות גדושות של אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את הסלק על הגז עד שמתרכך, מסננים  ומקררים מעט.
  • משפשפים את עור הסלק עד שיורד ומכניסים למעבד מזון למעיכה עד שמתקבלת משחה חלקה.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות.
  • מכניסים לקערה את הסלק המעוך, הג'ינג'ר, חלמונים, דבש, שמן זית וגרעיני וניל של מקל וניל אחד.
  • מערבבים יחדו ומוסיפים אבקת האפייה, קמח התירס, קליפות התפוז ומיץ התפוז, מלח, קינמון, תבלין all spice  וקמח.
  • בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד שמתקשה ומקפלים אותם לתוך תערובת הסלק.
  • משמנים תבנית עוגה (25 ס"מ) ומפזרים מעט קמח כדי שהעוגה לא תדבק, יוצקים לתבנית ואופים בתנור כ-40דקות.
  • על מנת לבדוק האם העוגה מוכנה יש לדקור אותה עם קיסם, אם הקיסם יוצא נקי - העוגה מוכנה.

 

לרוטב:

  • מקציפים את הקרם פרש עם המרסלה, אבקת הסוכר ושאריות גרעיני הוניל  (יש לטעום ולהוסיף סוכר וגרעיני וניל לפי הצורך).
  • את העוגה יש להגיש בפרוסות אישיות כאשר מעל מניחים כף גדושה של קרם הוניל.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון לקרמבו תוצרת בית

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.