מתכון לכרוב ממולא צמחוני

 
מנה עיקרית נהדרת. כרוב במילוי אורז ורוטב עגבניות
מנה עיקרית נהדרת. כרוב במילוי אורז ורוטב עגבניות צילום: מירי זוהר
 
עודכן 08:07 12/11/2010

כרוב ממולא בנוסח טרפוליטאי במילוי אורז, בצל מטוגן ורוטב עגבניות עשיר

 
 
 
 
 

מרכיבים:

ראש כרוב גדול

חופן פטרוזיליה קצוצה

כוס וחצי אורז שטוף

6 שיני שום כתוש

עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

תפוח אדמה פרוס

2 בצלים קצוצים

חבילת רסק עגבניות בינונית

1/2 ליטר ציר ירקות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים מים עם הכרוב עד שעלי הכרוב נפתחים ומופרדים אחד מהשני.
  • מערבבים ביחד בקערה את הבצל הקצוץ, פטרוזיליה, אורז, עגבניה והשום ומתבלים קלות במלח ופלפל.
  • מניחים את עלי הכרוב על משטח עבודה ויוצקים מהמילוי בקצה העליון. בזהירות רבה מגלגלים וסוגרים את עלה הכרוב כשבאמצע הגלגול מכניסים את קצוות העלה פנימה (כדי המילוי לא יזלוג החוצה).
  • בסיר בישול מסדרים בתחתית את פרוסות תפוחי האדמה ויוצקים רסק עגבניות.
  • מסדרים את הממולאים ומוסיפים את ציר הירקות. מביאים לרתיחה, מורידים לאש נמוכה וממשיכים לבשל כ-3/4 שעה.

 

המתכון באדיבות מסעדת גואטה - שדרות ירושלים 6. מול תיאטרון נגה, תל-אביב

 

מחפשים עוד מתכונים לממולאים? נסו את אלה:

חצילים במילוי בשר טחון

עגבניות במילוי בשר

קישואים ממולאים (צמחוני)

ארטישוק במילוי בשר טחון

פלפלים ממולאים

מגדל ממולאים של אהרוני

כרוב ממולא בנוסח בולגרי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.