מתכון לסופגניות ביתיות

 
סופגניות קלאסיות במילוי ריבה ואבקת סוכר
סופגניות קלאסיות במילוי ריבה ואבקת סוכר צילום: יואב גולדברג
 
עודכן 18:34 10/11/2010

סופגניות במרקם רך ומלא בניחוחות מתוקים של מילוי ריבה וציפוי עדין של אבקת סוכר

 
 
 
 
 

10 סופגניות בינוניות

 

מצרכים:

75 גרם חמאה רכה

250 מ"ל חלב

560 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים מפוררים (ניתן לפורר עם הידיים)

1 כף קוניאק

80 גרם סוכר

2 ביצים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים חוץ מהחמאה במיקסר (עם וו לישה) לכ-5 דקות. מוסיפים את החמאה לתערובת ולשים עוד 5 דקות עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד.
  • מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעתיים עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  • יוצרים מהבצק כדורים בגודל שנע בין 50-80 גרם ומניחים להתפחה שנייה כשעה עד שעתיים.
  • מטגנים את הכדורים בשמן עמוק.
  • ניתן לבזוק אבקת סוכר מעל הסופגניות.
  • לאחר הטיגון מזריקים לסופגניות סוגי ריבה שונים שאוהבים, ריבת חלב, שוקולד וכד'.

 

המתכון באדיבות רן בן דוד, קונדיטור ראשי ברשת קפה גרג

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

עוגיות כעך - יו יו מהמטבח התוניסאי

סופגניות ריבה ומרשמלו

סופגניות במילוי שוקולד

לביבות תפוחי אדמה

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

לביבות בטטה

קולקציית סופגניות 2010

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.