מתכון לעוף עם אורז

 
עוף בירייני - הגרסה ההודית
עוף בירייני - הגרסה ההודית צילום: ערוץ 10
 
עודכן 12:16 11/11/2010

עוף בירייני - תבשיל הודי של חלקי עוף עם אורז מתובל בצימוקים, פלפלים חריפים ובצל מטוגן

 
 
 
 
 

מצרכים:

8 תרמילי הל

2 מקלות קינמון

2 ס"מ ג'ינג'ר פרוס

כפית גרגירי כמון

ליטר מים

6 כרעיים של עוף

6 כפות שמן

4 בצלים פרוסים

8 שיני שום מעוכות

2 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים

2\1 2 כוסות אורז בסמטי

חצי כפית זעפרן

חצי כוס צימוקים

חצי כוס כוסברה

רבע כוס נענע

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • שמים מחצית מהשמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את השום והפלפלים ומטגנים עוד כמה דקות.
  • שמים את התבלינים בסיר עם המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה, לזליגת טעמי התבלינים למים.
  • מטגנים ומשחימים את העוף יפה מכל צדדיו.
  • מכניסים את האורז למים, מבשלים חמש דקות ומסננים. שומרים 3 כוסות מהמים.
  • מעבירים את האורז לקערה, ממליחים ומפלפלים,מוסיפים את הזעפרן והצימוקים.
  • שמים מחצית מהאורז בסיר רחב, עליו מחצית מתערובת הבצל, עליה את העופות עם העור כלפי מעלה, עליו מחצית הכוסברה והנענע.
  • מוסיפים את שאר תערובת הבצל, שאר העשבים ולבסוף את יתרת האורז.
  • מוסיפים כוס וחצי ממי הבישול.
  • מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות לחצי שעה.
  • מוסיפים עוד כוס ממי הבישול ומכניסים שוב לתנור לעשרים דקות נוספות.
  • מוציאים מהסיר, מסדרים על צלחת, מפזרים מעל עלי כוסברה טריים ומגישים.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

פסטה ברוטב עגבניות עם בשר טחון

כדורי בשר בניחוח כמון

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

אצבעות שום עם בשר טחון

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.