איך לצלם אוכל - חלק א': זוויות ופרספקטיבה

 
פירורי עוגה רכים עם שזיפים עסיסיים וציפוי שטרויזל פריך
פירורי עוגה רכים עם שזיפים עסיסיים וציפוי שטרויזל פריך צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 23:53 14/11/2010

בעידן שבו לכל חובב בישול יש בלוג וכל עוגת שוקולד שהכנתם נמצאת בפייסבוק, כדאי לדעת כמה כללים חשובים שיעזרו לכם לצלם את האוכל שהכנתם ולגרום לו להראות מפתה לפחות כמו שהוא במציאות. המדריך לצילום אוכל, חלק א' - זוויות ופרספקטיבה

 
 
 
 
 

זוויות צילום מחמיאות

 

זווית האכילה: ברוב המקרים, אנשים רואים את האוכל כאשר הם יושבים והצלחת מונחת על השולחן. זווית זו, היא הנכונה והמחמיאה ביותר שכן היא מדמה כמעט במדויק את מראה האוכל במציאות ומעצימה את גודלה של המנה. לעומת זאת, צילום מלמעלה ברוב המקרים יראה דו מימדי ויאבד את הנפח/גובה של המנה ופרטים רבים ממנה. ולכן, הקפידו לצלם את המנה מהצד אך לא בקו ישר מול המנה אלא מעט מעל (יוצאי דופן בהמשך).

 

 
צילום בזווית האכילה - קרפצ'ו, קבב עם תפוחי אדמה ופנקייק שוקולד
צילום בזווית האכילה - קרפצ'ו, קבב עם תפוחי אדמה ופנקייק שוקולד צילום : רחלי קרוט
 

תקריבים: אחד הדברים הבולטים ביותר באוכל, וזה שגורם לנו להתפתות אל מול תמונה של עוגת שוקולד או סטייק עסיסי, הוא המרקם. דמיינו לעצמם פירורי עוגה רכים, טפטוף עדין של שוקולד מומס או פסים לבנים קטנטנים על דג סלמון טרי. אלו הם הדברים שגורמים לנו להבין האם מדובר בעוגה דחוסה, במאפה אוורירי או רוטב קטיפתי. ולכן, הקפידו לצלם תקריבים של המנה. שימו לב שיש לכם פוקוס ואתם נמצאים על מצב "מקרו" במצלמה וצלמו את פנים המנה.

 

 
פירורים רכים ועסיסיים של עוגת דבש ופירורים פריכים של עוגת גבינה דחוסה עם שוקולד נימוח מעל
פירורים רכים ועסיסיים של עוגת דבש ופירורים פריכים של עוגת גבינה דחוסה עם שוקולד נימוח מעל צילום : רחלי קרוט
 

צילום מלמעלה: כמו שנאמר קודם, צילום מלמעלה הוא בעייתי. המנה המצולמת נראת שטוחה ודו מימדית וקשה מאוד להבחין במרקמים ובשכבות. אז מתי כן מצלמים מלמעלה? בעיקר בשלבי הכנה. הקצפת שמנת, המסת שוקולד, ערבול בצק. בכל אותם השלבים מאוד חשוב לראות את מה שקורה בתוך הסיר או הקערה, ולכן, הצילום מלמעלה נותן מענה טוב ותופס את כל ההתרחשות שמתבצעת.

 

יוצאי דופן הן כמובן המנות שמוגשות בתוך קערה עמוקה. מרק, ממרחים או רטבים בכלים עמוקים. ברוב המקרים לא תוכלו לצלם מהצד (הכלי יפריע) ולכן הזווית מלמעלה היא זו שתיתן לכם את המענה הטוב ביותר.

 

 
מהצד לא הייתם רואים את החומרים, ערבול הבצק או הצנוברים והפטרוזיליה
מהצד לא הייתם רואים את החומרים, ערבול הבצק או הצנוברים והפטרוזיליה צילום : רחלי קרוט
 
 

ולסיכום:

  • שלבי הכנה - ברוב המקרים עדיף לצלם מלמעלה כאשר ניתן לראות את כל החומרים או ההתרחשות.
  • מנה מוכנה - צילום מזווית האכילה מדמה את המציאות שבה בדרך כלל תתקלו במנה. ולכן, צלמו מהצד אך לא בקו ישר עם המנה אלא מעט מעל.
  • תקריבים - לכל מנה סיפור ולכל עוגה מרקם. בכדי להעביר לצופה את טעמה ומרקמה של המנה יש לצלם מקרוב ולוודא שיש לכם פוקוס. המטרה שלכם היא להראות פירורי עוגה חדים ולא כתם חום מטושטש.
  • קחו מצלמה (גם פשוטה תעשה את העבודה) והניחו על צלחת מנה מוכנה שיש לכם בבית. צלמו אותה בשלל זוויות, נסו לעשות זום על חלקים ממנה והקפידו שהתמונה תהיה חדה. כרטיסי הזכרון של היום מאפשרים לנו לצלם המון תמונות מבלי להוציא כסף על פיתוח ולכן אל תפחדו לצלם כמה שיותר. רק כך תלמדו.
  • בסיום הצילומים העלו את התמונות למחשב וצפו בהן בגדול, רק שם תוכלו להבחין אם התמונה חדה מספיק, הזוויות טובות ואם העוגה שצילמתם נראת טוב לפחות כמו במציאות.
  • ולא פחות חשוב, לכל כלל יש יוצא מהכלל - הטיפים שכתובים כאן הם כמובן בגדר המלצה. ישנן מנות שיראו טוב יותר מזווית צדדית ולא מלמעלה ולהיפך. שחקו עם הפרספקטיבה, צלמו מקרוב ומרחוק והכי חשוב, אם התמונה נראת מפתה לפחות כמו המנה שניצבת לפניכם, עשיתם את העבודה. בתיאבון!

 

 
מלמעלה, מלמטה או מהצד - העיקר שיעשה לכם חשק לאכול את המנה
מלמעלה, מלמטה או מהצד - העיקר שיעשה לכם חשק לאכול את המנה צילום : רחלי קרוט
 

בטור הבא: ניקיון ואסתטיקה של המנה ואביזרי קישוט נלווים.

סקירת מצלמות דיגיטליות

 

צילמתם מנה שהכנתם? רוצים שנעזור לכם להבין מה טוב או לא טוב בתמונה? העלו אותה לכאן וכתבו לנו מתחת לתמונה את השאלה שלכם.

 

הצילומים עשו לכם חשק לבשל/לאפות? נסו את המתכונים האלה:

עוגת שזיפים נימוחה ומהירת הכנה

עוגת גבינה ושוקולד משוישת

קנלוני במילוי בטטות

עוגת טירמיסו איטלקית

לזניה בשרית מעולה

 

מדרריכי צילום נוספים:

15 טיפים לצלם הדיגיטלי

טיפים לצילום בטלפון הסלולרי

המדריך למצלמת האייפון

 
עוד כתבות במדור המדריך לצילום אוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ