מתכון לסופגניות במילוי שוקולד

 
שחיתות מתוקה - סופגניות במילוי שוקולד ושמנת מתוקה
שחיתות מתוקה - סופגניות במילוי שוקולד ושמנת מתוקה צילום: רינת אברמוביץ'
 
עודכן 09:26 13/11/2010

תפוחות, רכות ומלאות בשוקולד מריר עם שמנת מתוקה. תוסיפו לזה ציפוי שוקולד מומס למעלה והרי לכם שחיתות מתוקה

 
 
 
 
 

30 סופגניות

 

מצרכים:

1 קילו קמח לבן

60 גרם שמרים לחים

1/2 ליטר חלב

200 גרם סוכר

150 גרם חמאה בטמפ' החדר

4 ביצים

10 גרם מלח

כפית תמצית וניל

50 מ"ל ברנדי

 

למילוי: 

600 גרם שוקולד מריר איכותי (300 גרם למילוי ו-300 גרם לציפוי)

300 מ"ל שמנת מתוקה

30 מ"ל רום

 

אופן הכנה:

  • מחממים חלב ל-36 מעלות (יש להשתמש במד חום).
  • בקערת המיקסר שמים את החמאה, הסוכר, ביצים, מלח, וניל וברנדי ומוזגים את החלב החם מעל.
  • על התערובת הזו שמים את הקמח ומעל הקמח את השמרים הלחים. הקפידו שהשמרים לא יבואו במגע עם המרכיבים הרטובים לפני הלישה.
  • לשים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק.
  • מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים את הבצק כ-20 דקות.
  • משטחים את הבצק עם הידיים ומכניסים לקערה להתפחה נוספת של 20 דקות.
  • מחלקים את הבצק לכדורים ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד שהסופגניה זהובה ומוכנה.
  • הכנת מילוי השוקולד: מחממים 300 גרם שוקולד על בן מארי (קערה מעל אדים) ל-36 מעלות.
  • מחממים את השמנת והרום בסיר ל-36 מעלות, מורידים מהאש ומערבבים עם השוקולד המומס במטרפה ידנית.
  • הכנת ציפוי השוקולד: ממיסים על בן מארי 300 גרם שוקולד ל- 32 מעלות.
  • מזליפים את המילוי לתוך הסופגניה ומצפים אותה בשוקולד המומס.

 

טיפים:

  • טיגון הסופגניות צריך להעשות בשמן עמוק בטמפרטורה של כ-170 מעלות. שמים גזר בשמן, כשהוא מוציא בועות קטנות, זו הטמפרטורה הנכונה.
  • השטחת הבצק לפני ההתפחה השניה נועדה כדי שבועות האויר שנוצרו מהשמרים יתפצלו ויתרבו וכך הבצק יהיה אוורירי יותר.
  • הוספת הליקר (ברנדי) לבצק מפחית את ספיגת השמן בבצק בעת הטיגון.

 

המתכון באדיבות קונדיטור אריה אברמוביץ, קונדיטוריה שני.

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

לביבות תפוחי אדמה

סופגניות קלאסיות

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

לביבות בטטה

סופגניות קלאסית של אהרוני

סופגניות מרשמלו

קולקציית סופגניות 2010

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.