מתכון לסופגניות ריבה ומרשמלו

 
מראה מפתה וטעם מענג - סופגניות מרשמלו
מראה מפתה וטעם מענג - סופגניות מרשמלו צילום: דן פרץ
 
עודכן 10:04 13/11/2010

הסופגניה המפתה של החג - מילוי קלאסי של ריבת תות עם קישוט של מרשמלו

 
 
 
 
 

מצרכים:

420 גר' קמח (3 כוסות)

5 גר' מלח (כפית)

35 גר' שמרים טריים

100 גר' חמאה + 50 גר' שמן קנולה (1/4 כוס)

3 ביצים מס' L

50 גר' מים (1/4 כוס)

1 כף ברנדי

1 כפית תמצית וניל

1/4 תפוז מגורד

 

אופן הכנה:

  • לשים את כל החומרים במשך 12-15 דקות במהירות בינונית.
  • מכסים את קערת המיקסר במגבת מטבח ומתפיחים כ- 45 דקות בטמפ' החדר.
  • מורידים את הנפח לבצק ומחלקים ל- 15 יחידות. מכדררים לכדורים. מתפיחים כשעה.
  • מחממים בסיר גבוה שמן קנולה (שממלא כ-3/4 גובה סיר) ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד.

 

מכינים את המילוי:

 

מצרכים (אופציה א'):

1/4 1 כוסות סוכר

70 גרם תות שדה טרי (שרוסק בבלנדר כמו למחית)

1/3 כוס דבש

 

מצרכים (אופציה ב'):

1 שקית ג'לטין (14 גרם) + 1/3 כוס מים קרים

70 גרם תות שדה טרי

1/3 כוס דבש

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים סוכר, דבש ותות שדה ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
  • מעבירים למיקסר ומקציפים יחד עם שאר החומרים הנוספים כ-10 דקות במהירות בינונית - גבוהה.
  • מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הסופגניות.
  • מקשטים עם חתיכות מרשמלו קנוי.

 

המתכון באדיבות הקונדיטור מיקי שמו.

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

סופגניות במילוי שוקולד

לביבות תפוחי אדמה

סופגניות קלאסיות

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

לביבות בטטה

סופגניות קלאסית של אהרוני

סופגניות מרשמלו

קולקציית סופגניות 2010

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.