מתכון למאפה בשר עם סלק

 
מאפה בשר וסלק
מאפה בשר וסלק צילום: ערוץ 10
 
עודכן 19:14 13/11/2010

שכבות של בשר טחון מתובל עם פירה סלק אפוי ופרוסות סלק מעל

 
 
 
 
 

מצרכים לפירה סלק:

 6 סלקים אפויים, קלופים

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ מלסמי

3 כפות מיץ לימון

3 כפות סוכר חום

מלח

פלפל טחון טרי

 

מצרכים לתערובת הבשר:

6 כפות שמן זית

1 כף עלי טימין

4 בצלי שאלוט קצוצים דק

3 שיני שום קצוצות

2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות.

2 גבעולי סלרי קצוצים

מלח, פלפל

1 ק"ג בשר בקר טרי טחון

כוס  יין אדום יבש

חצי כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

2 עלי דפנה

 

2 סלקים אפויים פרוסים דק

שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מגרדים את הסלק המבושל בפומפייה גסה ומערבבים לתוכו את שאר החומרים של פירה הסלק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים כחמש דקות תוך כדי ערבוב את הטימין, הבצל, שום, גזר, מקלות סלרי, מלח ופלפל.
  • מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר שחום ומפורר לגמרי.
  • מוסיפים את היין, צימוקים ועלי דפנה, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה למחצה על להבה נמוכה כשעה וחצי, עד שרוב הנוזלים מתאדים מהסיר.
  • מעבירים את הבשר לכלי עגול חסין חום ומשטחים אותו בשכבה אחידה. מפזרים על הבשר את תערובת הסלק ומהדקים בעדינות, עליהם מסדרים יפה את פרוסות הסלק. מטפטפים מעל שמן זית.
  • מכניסים לתנור מחומם מראש ל-190 מעלות, לכ-45 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומגישים.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

פסטה ברוטב עגבניות עם בשר טחון

כדורי בשר בניחוח כמון

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

אצבעות שום עם בשר טחון

 
עוד כתבות במדור אהרוני | ירקות - יום א'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.