מתכון לעוף במילוי קוסקוס

 
עוף במילוי קוסקוס, צימוקים, שקדים ובצל מטוגן
עוף במילוי קוסקוס, צימוקים, שקדים ובצל מטוגן צילום: ערוץ 10
 
עודכן 23:04 13/11/2010

שילוב טעמים ומרקמים - עוף בתנור במילוי קוסקוס עם שקדים, צימוקים ובצל מטוגן

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 ק"ג עוף ללא עצמות

1 בצל קלוף חתוך לסהרונים

3 כפות שמן זית

מיץ מ-2 לימונים

 

למילוי:

50 גרם קוסקוס

150 מ"ל מים רותחים

2 כפיות גרגרי כוסברה

2 כפיות גרגרי כמון

1 כפית קינמון טחון

3 כפות שמן זית

50 גרם שקדים

50 גרם צימוקים

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1 כף נענע יבשה

4 כפות כוסברה טרייה

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ומוזגים מעל את המים הרותחים. מערבבים וממתינים עד שכל המים נספגים.
  • בסיר קטן שמים את גרגרי הכוסברה והכמון עד שיפיצו ריח ארומתי. מוסיפים את הקינמון ומסירים מהאש.
  • במחבת מחממים כף שמן זית ומוסיפים את השקדים והצימוקים עד להזהבה. שמים בצד.
  • שמים במחבת את שארית השמן ומטגנים את קוביות הבצל להזהבה, מוסיפים את השום ואת תערובת התבלינים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  • מוסיפים את השקדים והצימוקים, הנענע והכוסברה, השקדים ומתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים לתערובת הקוסקוס ומערבבים היטב.
  • מתבלים את החלק הפנימי של העוף במלח ופלפל וממלאים את העוף בתערובת הקוסקוס.
  • מסדרים את העוף בתבנית צלייה מורחים אותו בשמן זית, מלח, פלפל, מיץ לימון ומפזרים את סהרוני הבצל.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 45 דקות, מוציאים מהתנור וממתינים 15 דקות לפני הפריסה של העוף.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

פסטה ברוטב עגבניות עם בשר טחון

כדורי בשר בניחוח כמון

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

אצבעות שום עם בשר טחון

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.