סלט תפוחי אדמה

 
סלט תפוחי אדמה על כיריים אינדוקציה
סלט תפוחי אדמה על כיריים אינדוקציה צילום: ארז בגליל, עורץ 10
 
עודכן 09:59 14/11/2010

מנה ראשונה שתתאים ללוות כל ארוחה - סלט תפוחי אדמה בליווי חרדל

 
 
 
 
 

חומרים:

8 תפו"א בינוניים מזן "ניקולאי"- אם אפשר להשיג

2 גבעולי סלרי - עלים פנימיים

1-2 שומרים צעירים חתוכים לקוביות קטנות

 

לרוטב:

2 חלמוני ביצים טריים

1 כף חרדל דיז'ון

1 כף זירעוני חרדל

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כוס שמן זית עדין

מלח ים גס לפי הטעם

פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם

כף שום כתוש

 

אופן הכנה:

1. מבשלים את התפו"א במים מומלחים בכמות לא גדולה מדיי שתספיק בדיוק לאידוי התפו"א. בגמר הבישול המים אמורים להיגמר כך שכל הטעם יישאר בתפוחי האדמה.

2. אחרי שנגמרים המים ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד מס' דק' כדי לייבש את תפוחי האדמה.

3. בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את החלמונים עם החרדל, הלימון, השום הכתוש וזירעוני החרדל במטרפה.

4. ממשיכים בהקצפה תוך כדי טפטוף שמן הזית באיטיות לתוך קערת הערבוב עד שהרוטב מסמיך יפה ו"בולע" את כל שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל.

5. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בינוניות.

6. קוצצים את גבעולי הסלרי ומערבבים עם פרוסות תפוחי האדמה המאודות וקוביות השומר.

7. מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות כדי לא לשבור את תפוחי האדמה. מגישים מיד.

 

עוד ב'מטבח של המחר':

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.