ביקורת מסעדה - פושקין

 
עיצוב יוקרתי. מסעדת פושקין
עיצוב יוקרתי. מסעדת פושקין צילום: דניאל לילה
 
עודכן 11:16 14/11/2010

נטע ויובל ביקרו במסעדת פושקין בתל אביב ונשבו בקסמו של השף שהעלה אותם על קרסולה של טעמים ומרקמים

 
 
 
 
 
וירטואוז אמיתי. שף גלעד פלד
וירטואוז אמיתי. שף גלעד פלד צילום: דניאל לילה

לקראת סוף הארוחה בפושקין, מרחפים על אדי היין בקרוסלה מרהיבה של טעמים ומרקמים, אתגרנו את המלצר המסור שלנו בשאלות על אושר. החיוך שלו סימן "בינגו". היו לו ביד עוד שתי ציפורים. עוד שני לקוחות מכושפים שנשבו בקסמו של השף גלעד פלד ונסקו לעולם שכולו קציפות ג'ינג'ר וקוויאר. 

 

פלד, וירטואוז אמיתי, הוא בוגר הקורדון בלו שהתמחה בשש מסעדות יוקרה עטורות כוכבי מישלן ועבד במשך כשנה וחצי במסעדת שלושת הכוכבים של השף גורדון רמזי בלונדון. המטבח שלו, "גורמה צרפתי עם נגיעות ים תיכוניות", ממוקם דווקא בפושקין בעלת האפיל הרוסי שנפתחה ב-2009 בידי המיליארדר אלכסנדר זכרנקו ומאז כבר הספיקה להחליף בעלים. אם תשאלו אותנו - לפלד מגיע מקום נקי ממיתוגים קודמים שאינם עושים חסד עם כשרונו. גם את העיצוב כבד הראש והיוקרתי של המקום היינו לוקחים - ברוח החוויה הקולינרית - לכיוונים יצירתיים ושובבים מעט יותר.

 

 
צנצנת זכוכית אפופת עשן ובה נתחי סלמון מגולגלים במילוי קוויאר
צנצנת זכוכית אפופת עשן ובה נתחי סלמון מגולגלים במילוי קוויאר צילום : יח"צ
 

ליגת העל

מלצר היינות בחר עבורנו בפרימו 2004 של צ'ילאג - יקב ישראלי, שסומן כתגלית הראשונה של הערב. יחד עם סלסילת הלחמים המושקעת הגיע מעורר תיאבון מעודן - מזיגה של קרם ארטישוק ירושלמי עם אפונה, פול וביצת שליו. בפושקין מציעים בימים אלה תפריט טעימות המשתנה מדי יום במחיר של 199 שקל לסועד. פצחנו, אם כן, במצעד המנות, מפגן של גיוון ותעוזה.

 

לראשונות קיבלנו סביצ'ה טונה אדומה בגספצ'ו מרענן וסלמון מעושן a la minute - צנצנת זכוכית אפופת עשן ובה נתחי סלמון מגולגלים במילוי קוויאר, בתוך קרם פרש עם שמיר. בהמשך זכינו במנה גאונית, אסקלופ כבד אווז, סיגר (ספרינג רול) של קונפי ברווז וקציפת שקדים, על מצע ענבים וחבושים. שילוב מרקמים מופלא של כבד נימוח, פרי מתקתק, קצף אוורירי וסיגר פריך. הטעם המענג הבהיר לנו שמדובר כאן בליגת העל.

 

אחרי שנשמנו הגיעו העיקריות. תחילה פילה מוסר משובח עם חגיגת ירקות מדויקת, אטריות כוסברה ורוטב פסיפלורה ושמפניה אנין, שהטיס למעלה את המנה כולה. אחריו, בתום פאוזה מדודה, ריזוטו סמיך וטעים בצורה קיצונית שבתוכו נח מדליון הפתעה של שורט ריב בורגיניון עטוף עלה מבושל. בשלב הזה, כאמור, התחלנו לדבר סווהילית עם המלצר ולחייך באופן בלתי נשלט.

 

 
כבד אווז עם ספרינג רול קונפי ברווז
כבד אווז עם ספרינג רול קונפי ברווז צילום : דניאל לילה
 

נוקאאוט קולינרי

עצוב להודות, הגענו שבעים לקינוח. לא בכל יום מפנים את הגב למתוקים מובחרים שכאלה. כהקדמה לפינאלה התכבדנו במוס שוקולד עם דובדבן שיכור וקציפת ג'ינג'ר. אושר צרוף. בשלב הבא הוגשו מבחר פטיפורים ססגוני שכלל עוגיות מקרון מיניאטוריות, תופיני שוקולד, טארטלט פירות על קרם מנגו, מרמלדה, מרשמלו ורחת לוקום תוצרת בית. רובם ננטשו במערכה.

 

צלילי הסיום הופיעו בדמות צלחת יפהפיה של סורבה פטל בלתי ניתן לסירוב, ברולה כוכבי אניס קטן ומדהים, קרם מנגו, כדור מלון ומקרון צרפתי זערורי נוסף. נוקאאוט קולינרי בשלוש מערכות.

 

השירות שקיבלנו היה קשוב וחייכני לא מכופתר מדי ולא מעיק. החשבון, כולל היין, מים וקפה אחד עמד על 600 שקל, נכבד למדי. מלבד עניין המיתוג הרוסי (שאינו מתכתב עם האוכל) והעיצוב הקודר  - שאולי מדברים לקהלים רבי ממון שאינם אנחנו, ראוי להעיר גם על מוזיקת הגיטרה הספרדית שהיתה מעט רועשת מדי (ישבנו מתחת לרמקול) ובלתי שייכת לחלוטין. אבל כל מה שקשור באוכל היה פשוט מושלם.

 

פושקין

מונטיפיורי 27, תל אביב

טלפון 03-5251501

שעות הפעילות:

א' - ו' 18:00 - לקוח אחרון
שבת 14:00 - לקוח אחרון

 

בדירוג שלנו: חמישה כובעים מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.