מתכון ללביבות אפויות

 
לביבות אפויות בטעם מזרח תיכוני
לביבות אפויות בטעם מזרח תיכוני צילום: קובי פרסול
 
עודכן 14:40 14/11/2010

הגרסה הבריאה והטעימה - לביבות זהובות בתנור עם תפוחי אדמה, טופו, טחינה וקמח מלא

 
 
 
 
 

8 -10 לביבות

 

מצרכים:

2 תפוחי אדמה בינוניים

4 כפות סלט חציל טבעי

חצי כוס קוביות קטנות של טופו

קורט מלח גס

3 כפות טחינה מלאה

קורט פלפל שחור טחון

חצי כפית שום כתוש

1 ביצה

כף שמן זית אורגני

כף קמח מלא

1/4 כפית סודה לשתייה

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

יוגורט עיזים

קצח שחור

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
  • קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומגרדים מעל פומפייה דקה.
  • מעבירים למסננת. מרימים ביד חצי חופן מתפוחי האדמה וסוחטים מעל המסננת את הנוזלים.
  • מעבירים לקערת ערבוב נוספת, כך סוחטים את כל תפוחי האדמה המגורדים.
  • טורפים את הביצה ויוצקים מעל תפוחי האדמה. מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  • מניחים נייר אפייה מעל תבנית לתנור.
  • בעזרת כף יוצקים על התבנית מתפוחי האדמה ודוחסים בעדינות לצורת עיגול ללא קצוות בעובי ס"מ. יש לשמור על רווח קל בין הלביבות.
  • אופים כ- 10 דקות ומוציאים את התבנית. בעזרת תרווד שטוח הופכים בעדינות את הלביבות ואופים לעוד 7-10 דקות.
  • מגישים את הלביבות חמות בליווי יוגורט עיזים שמעליו בוזקים מעט מהקצח השחור.

 

המתכון באדיבות שף קובי פרסול ל"הרדוף".

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

סופגניות מרשמלו

סופגניות במילוי שוקולד

לביבות תפוחי אדמה

סופגניות קלאסיות

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

לביבות בטטה

קולקציית סופגניות 2010

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.