מתכון ללחם תירס

 
לחם מקמח תירס
לחם מקמח תירס צילום: ערוץ 10
 
עודכן 14:24 15/11/2010

לחם תירס מענג עם פנים רך בזכות היוגורט ומעטה זהוב ופריך שהולך נהדר עם חמאה למריחה

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 ביצים

כוס וחצי ריוויון או יוגורט

1 כוס חלב

מלח

פלפל שחור גרוס

כף סוכר

2 כוסות קמח תירס

2 כוסות קמח רגיל

4 כפיות אבקת אפייה

2 כפות סוכר

60 גרם חמאה רכה

 

אופן הכנה:

  • טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את הריוויון והחלב, מלח ופלפל וטורפים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים לקערה את שני סוגי הקמח, אבקת אפיה, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית אפיה מאורכת ומשומנת.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-35 דקות, עד שהמאפה זהוב לגמרי.

 

3 מתכונים להכנת פוקאצ'ה

לחמה עג'ון - מאפה עם בשר טחון

בגט צרפתי ביתי

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מתוק

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מלוח

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.