מתכון לפולנטה קלאסית

 
ריבועי פולנטה מטוגנים
ריבועי פולנטה מטוגנים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 14:25 15/11/2010

פולנטה עשירה ומענגת עם חמאה, גבינת פרמזן ועשבי תיבול. מטוגנת במחבת עד הזהבה

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 כוסות קמח תירס

סיר מים רותחים - 6 כוסות מים ו-2 כפיות מלח 

80 גרם חמאה חתוכה לקוביות

4\3 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

מלח

פלפל שחור גרוס 

מעט שמן זית לטיגון

3 עלי מרווה

 

אופן הכנה:

  • מנמיכים את הלהבה לחום נמוך ושופכים לסיר לאט ובזרם דק את קמח התירס תוך ערבוב במטרפה.
  • מכסים את הסיר, מידי כמה דקות מערבבים כדי למנוע גושים מיותרים, עד שהתערובת סמיכה ובוצית. לוקח כ-30 דקות בערך
  • מוסיפים לסיר את קוביות החמאה וגבינת הפרמזן, מערבבים עד שהם נבלעים בתערובת. מתבלים במלח ופלפל.
  • יוצקים את התערובת החמה לכלי מלבני שטוח ומניחים לזה להתקרר כמה שעות טובות עד שהתערובת קרה לגמרי ומוצקה.
  • חותכים את מלבן הפולנטה לריבועים או מלבנים.
  • מחממים מעט שמן זית ושלושה עלי מרווה במחבת טפלון רחבה וכשהשמן חם, מטגנים את מלבני הפולנטה כשתיים-שלוש דקות מכל צד עד שהמלבנים שחומים.

 

3 מתכונים להכנת פוקאצ'ה

לחמה עג'ון - מאפה עם בשר טחון

בגט צרפתי ביתי

אצבעות שום מתובלות

לחמניות עגולות עם שומשום

חלה מתוקה

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מתוק

המדריך המלא להכנת בצק שמרים מלוח

 
עוד כתבות במדור אהרוני | פסטה, קטניות ואורז - יום ב'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.