מתכון לעוגיות חמאה

 
עוגיות חמאה
עוגיות חמאה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 13:25 17/11/2010

לצד הקפה או התה של הבוקר - עוגיות חמאה נימוחות עם שקדים/צנוברים זהובים

 
 
 
 
 

מצרכים: 

250 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

3 חלמון ביצה

1/2 3 כוסות קמח, מנופה 

חצי כוס שקדים פרוסים

 

אופן הכנה:

  • שמים את החמאה הרכה, הסוכר ותמצית הווניל בקערת המיקסר ומערבלים 6-7 דקות, עד שהחמאה תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את החלמון ומערבלים דקה, לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבלים ממש בקצרה, רק עד שנוצר בצק אחיד פחות או יותר. חשוב לערבל בקצרה אחרת לא יתקבל פריכות.
  • מוציאים את הבצק מהקערה ומאחדים אותו לכיכר על משטח מקומח קלות. מחלקים את הכיכר לשניים. מגלגלים כל מחצית לגליל חלק בקוטר של כ-5 ס"מ, עוטפים אותו בניילון נצמד. מאחסנים במקרר לפחות 3 שעות.
  • פורסים כל גליל לפרוסות דקות (2-3 מ"מ), מסדרים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, במרחק של כ-1 ס"מ זו מזו. מפזרים שקדים.
  • מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים 10-12 דקות.
  • מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים לעוגיות להתקרר ומאחסנים בקופסה אטומה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון לקרמבו תוצרת בית

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

 
עוד כתבות במדור אהרוני | מתוקים - יום ד'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.