מתכון לתבשיל דאל - עדשים כתומות

 
תבשיל דאל ארומטי
תבשיל דאל ארומטי צילום: ערוץ 10
 
עודכן 13:58 16/11/2010

תבשיל ריחני ומתובל של עדשים כתומות מהמטבח ההודי שמשתלב מצוין עם אורז לבן

 
 
 
 
 

מתכון לתבשיל ריחני ומתובל, שאוכלים עם אורז מבושל. טעמים, ריחות וצבעים מהודו ונפאל . אורז ועדשים הם שילוב מושלם לבריאותנו היוצרים חלבון מושלם המכיל את כל 8 חומצות אמינו החיוניות לגוף.

 

מצרכים ל-6 מנות:

500 גרם עדשים כתומות שטופות ומסוננות (רצוי אורגניות, הן טעימות יותר)

2 כפות חמאה

1 כף שמן

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 כף ג'ינג'ר מגורר

1/2 כפית טומריק

5 כוסות מים

מלח

 

לתיבול ארומטי:

2 כפות חמאה

2 שיני שום קצוצות

½ כפית זרעי כמון קלויים וטחונים

½ כפית זרעי כוסברה קלויים וטחונים

½ כפית כורכום

1/2 כפית צילי גרוס

3 עלי דפנה

 

להגשה:

2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים

אורז בסמטי מוכן

  

אופן הכנה:

  • ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים בצל, שום וג'ינג'ר ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את העדשים, טומריק ומים ומרתיחים.
  • מוציאים את הקצף, מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים ומבשלים כ-30 דקות (תלוי בעדשים), או עד שמתקבלת דייסה די סמיכה.
  • מערבבים מדי פעם, כדי למנוע הידבקות וחריכה. מוסיפים מלח.
  • לקראת סוף בישול העדשים, מחממים מחבת עם חמאה ושמן ומטגנים בצל, שום וג'ינג'ר להזהבה. מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד דקה שתיים תוך כדי ערבוב. מסירים את עלי הדפנה.
  • מוסיפים את תכולת המחבת (כולל השומן, שם מצוי התיבול), לסיר העדשים. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • מוסיפים עלי כוסברה ומגישים לצד קערית אורז.
 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.