מתכון לסופגניות פיסטוק ושוקולד

 
סופגניות של רולדין
סופגניות של רולדין צילום: דן לב
 
עודכן 14:50 18/11/2010

סופגניות תפוחות במילוי קרם פיסטוק וציפוי מושחת של גנאש שוקולד חלב ומריר

 
 
 
 
 

30-35 מיני סופגניות

 

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח לבן

1 כוס מים קרים

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

1 כפית  מלח

60 גרם שמרים לחים

90 גרם מרגרינה

1 כפית ברנדי

1 כפית תמצית וניל

1 כפית  תמצית רום

 

למילוי פטיסייר פיסטוק:

620 מי"ל חלב 

150 גרם חלמונים (7 חלמונים)

150 גרם סוכר

25 גרם קמח

40 גרם קורנפלור

40 גרם מחית פיסטוק

25 גרם קמח

  

גנאש לציפוי הסופגנייה:

חצי מיכל שמנת מתוקה

120 גרם שוקולד מריר

60 גרם שוקולד חלב  

  

אופן הכנת הבצק:

  • מכניסים למיקסר קמח, מלח, סוכר  ושמרים לחים ומערבבים למשך דקה.         
  • מוסיפים מים קרים, ביצים, תמצית וניל ורום וברנדי. לשים במשך 3 דקות במהירות נמוכה.                
  • מערבבים פעם נוספת 3 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים מלח ומרגרינה. לשים 4 דקות במהירות גבוהה.
  • מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לתפוח במקום חמים למשך שעה.
  • לאחר ההתפחה (הכפלת הגודל) חובטים בבצק להוצאת האויר.
  • מכסים ושוב מניחים להתפחה. משמנים קלות משטח עבודה יוצרים כדורים של 50 גרם.
  • מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק עד לטמפ' גבוהה (שומרים על גובה האש כדי לא לשרוף את הסופגנייה).
  • מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, עד קבלת גוון חום זהבהב.

 

אופן הכנת פטיסייר פיסטוק:

  • מרתיחים חלב עם חצי מכמות הסוכר, במקביל מערבבים חלמונים עם הסוכר שנותר, קמח והקורנפלור.
  • משוויפ טמפ' בין שתי הבלילות (מאחדים בהדרגה), מחזירים לאש נמוכה עד הסמכה.
  • מוסיפים את מחית הפיסטוק ומקררים למשך 4 שעות.

 

אופן הכנת הגנאש:

  • מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.

 

לאחר ספיגת השמן והתקררות הסופגניות:

  • מזליפים פנימה 10 גרם פטיסייר פיסטוק.
  • מצפים את הסופגנייה על ידי טבילה בגאנש.

 

המתכון באדיבות "רולדין".

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

עוגיות יו יו מטוגנות

סופגניות ריבה ומרשמלו

סופגניות במילוי שוקולד

לביבות תפוחי אדמה

סופגניות קלאסיות

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

לביבות בטטה

קולקציית סופגניות 2010

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.