מתכון לריזוטו עם לבבות ארטישוק

 
ריזוטו עם לבבות ארטישוק
ריזוטו עם לבבות ארטישוק צילום: ערוץ 10
 
עודכן 14:34 18/11/2010

ריזוטו קטיפתי עם חמאה, לבבות ארטישוק קטנים בשמן זית ועלי בזיליקום

 
 
 
 
 

מצרכים:

50 גרם חמאה

8 עלי מרווה

1 בצל קצוץ דק

2 שיני שם קצוצות דק

2\1 2 כוסות אורז ארבוריו

5 כוסות מרק צח על סף רתיחה

מלח ים

פלפל שחור גרוס

1 צנצנת לבבות ארטישוק קטנים משומרים בשמן זית

20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

50 גרם מאה (בנוסף)

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

 

אופן הכנה:

  • שמים את החמאה והמרווה בסיר. מאדים את השום והבצל בחמאה כשלוש דקות.
  • מוסיפים את האורז, מלח ופלפל ומערבבים כשתי דקות.
  • מוסיפים את המרק הצח בהדרגה. מצקת בכל פעם. מערבבים בכף עץ עד שרוב כמות הנוזלים נספגת באורז (כרבע שעה).
  • מוסיפים פנימה את החמאה, ארטישוקים, פרמזן ומערבבים. מורידים מהאש.
  • חותכים עלי בזיליקום לרצועות דקות, מפזרים מעט גבינה ומגישים.

 

מחפשים עוד מתכונים בניחוח איטלקי? נסו את אלה:

פסטה עם זיתים חריפים ופטריות

קנלוני במילוי בטטות

פסטה ברוטב ראגו

קלצונה תרז וריקוטה

פיצה איטלקית קלאסית

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.