מתכון לתבשיל עוף איטלקי

 
תבשיל עוף ברוטב עגבניות
תבשיל עוף ברוטב עגבניות צילום: ערוץ 10
 
עודכן 14:36 18/11/2010

תבשיל כרעיי עוף עם שום, צ'ילי ויין אדום, מוגש לצד אנדיב צלוי בחומץ בלסמי

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 כרעיים חתוכים לשניים

מעט קמח לקימוח

5 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל גרוס

2 גבעולי רוזמרין

5 עלי דפנה

1 כף עלי אורגנו

מעט שבבי צ'ילי חריפים

5 שיני שום מעוכות

12 בצלי שאלוט קלופים

2 כוסות יין אדום

קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות

חצי כוס זיתים ירוקים

 

אופן הכנה:

  • מערבבים יין, רוזמרין, עלי דפנה, אורגנו, בצלים, שום, מלח ופלפל. משרים את העוף בתערובת למשך מספר שעות, עדיף לילה.
  • מסננים את העוף והבצלים, מנגבים ומייבשים.
  • מקמחים, ממליחים ומפלפלים את העוף.
  • משחימים את כרעי העוף על האש בתבנית צלייה עם שמן זית עד שהם שחומים משני צידיהם. משחימים מעט גם את הבצלים והשום.
  • מערבבים את המשרה עם העגבניות והזיתים, מוסיפים לתבנית ומביאים לרתיחה.
  • מערבבים את השום, שמן, חומץ, רוזמרין, מלח ופלפל, מוסיפים לתבנית ומביאים לרתיחה.
  • מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180מעלות שעה.

 

 

אנדיב צלוי בחומץ בלסמי

 

מצרכים:

6 אנדיב חצויים לאורך

2 שיני שום קצוצת

3 כפות חומץ בלסמי

3 כפות שמן זית

כף עלי רוזמרין

מלח

פלפל שחור גרוס

4\3 כוס יין לבן יבש

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את השום, שמן, חומץ, רוזמרין, מלח ופלפל. משרים בהם את האנדיב עם הצד החתוך כלפי מטה כחצי שעה.
  • מחממים מחבת טפלון רחבה ומרוחה במעט שמן זית וכשהיא חמה, צורבים בה את האנדיב עד להשחמה.
  • מוסיפים את היין, מכסים ומבשלים כעשר דקות, עד שהנוזלים מתאדים.
  • מוסיפים פנימה את יתרת המשרה ומזגגים את האנדיב.

 

מחפשים עוד מתכונים בניחוח איטלקי? נסו את אלה:

פסטה עם זיתים חריפים ופטריות

קנלוני במילוי בטטות

פסטה ברוטב ראגו

קלצונה תרז וריקוטה

פיצה איטלקית קלאסית

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.