מתכון לעוגת גבינת ריקוטה ודובדבנים

 
עוגת גבינה ודובדבנים
עוגת גבינה ודובדבנים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 14:37 18/11/2010

עוגת גבינה מנוקדת בדובדבנים שתפיץ ניחוחות מדהימים בבית

 
 
 
 
 

מצרכים:

250 גרם שקדים מולבנים

קליפה מגוררת משני לימונים

6 ביצים, מופרדות

250 גרם סוכר

225 גרם חמאה רכה

½ כוס מיץ לימון

3 כפות קורנפלור

350 גרם גבינת ריקוטה

אבקת סוכר

 

עוד צריך: 

כוס דובדבנים

2 כפות סוכר

2 כפות לימונצ'לו

 

אופן ה כנה:

  • משרים את הדובדבנים בסוכר ובלימונצ'לו.
  • מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 צ.). מברישים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
  • מרסקים במעבד מזון את השקדים וקליפת הלימון דק ככל האפשר.
  • מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, על מהירות בינונית, כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה 1/3 כוס מהסוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
  • מקציפים בקערת המיקסר את החמאה ויתרת הסוכר כ-5 דקות, לתערובת תפוחה ובהירה ומערבלים פנימה את השקדים.
  • מוסיפים את החלמונים, בהדרגה, אחד אחר השני, תוך כדי עבודת המכשיר, עד שהם נבלעים בתערובת.
  • מערבלים פנימה תחילה את מיץ הלימון והקורנפלור ולבסוף את הגבינה. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מסננים את הדובדבנים.
  • יוצקים לתבנית המוכנה, מסדרים סביב את הדובדבנים ואופים כ-45 דקות. מגישים עם אבקת סוכר בזוקה מעל.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לריבועי שוקולד שיש

מתכון לקרמבו תוצרת בית

מתכון למיני פחזניות במילוי שמנת

מתכון לרולדת פתי בר

מתכון לטירמיסו איטלקי קלאסי

מתכון לארטיק מוס שוקולד

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד משוישת

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.