סלטים טריפוליטאים

 
הכינו את הלחם. סלטים טריפוליטאים
הכינו את הלחם. סלטים טריפוליטאים צילום: מירי זוהר
 
עודכן 16:18 18/11/2010

הם עוברים מדור לדור ומפארים כל שולחן כמנה ראשונה או כתוספת למנה המנה העיקרית. 4 מתכונים מצויינים ללימונים כבושים, צ'ירשי, פלפל צ'ומה וחמוצים טריפוליטאים

 
 
 
 
 

לימונים כבושים (לים בילדי)

מתכון לצנצנת לימונים

 

"לים בילדי" או לימונים כבושים, היא מנה קלאסית מאסכולת הסבתות המבשלות. הכמויות במתכון הינן משוערות משום שבמקור מכינים אותו לפי העין, הטעם והמגע.

 

מצרכים:

קילו לימונים צהובים עם קליפה עבה (רצוי של אחרי הגשם הראשון)

כחצי כוס מלח 

כף גדושה של פלפל שטה גרוס

שמן קנולה

 

אופן הכנה:

  • שוטפים את הלימונים היטב. מורידים להם את הקצוות (הצ'ופצ'יק) מבלי לפצוע את בשר הלימון.
  • מרתיחים את הלימונים בסיר עם מים (על מנת להוציא מהם את הספירט). לאחר הרתיחה שופכים את המים, ממלאים שוב ומרתיחים בשנית על מנת להוציא את המרירות מהקליפה.
  • מסננים ומקררים לטמפרטורת חדר. לאחר הקירור פורסים לפרוסות או לחילופין לרצועות.
  • מסדרים את פרוסות הלימונים על מגש וממליחים עם מלח ופלפל שטה גרוס מעורבבים יחדיו - על כל פרוסת לימון צריכה להיות שכבה של מלח ופלפל שתכסה אותה.  
  • דוחסים את הלימונים לצנצנת יחד עם הנוזלים שנותרו על המגש ומשלימים עם שמן מעל (כמה שיותר יותר טוב) למניעת חמצון. סוגרים את הצנצנת היטב היטב.
  • מאכסנים את הצנצנת במקום קריר ומוצל. ממש כמו יין, ככל שהלימונים מחמיצים יותר זמן כך הטעם משתבח. במסעדת גואטה, למשל, מקפידים להגיש לימונים כבושים שהוחמצו במשך שנה לפחות.

 

חמוצים טריפוליטאים (מסייר)

 

מצרכים:

1 קולרבי

2 גזרים גדולים קלופים

3 חצאי פלפלים (צהוב, ירוק ואדום)

5-6 שיני שום פרוסות דק

כף מלח

כף מלח לימון או חצי כוס לימון סחוט

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הירקות לרצועות. מכניסים לתוך צנצנת גדולה, מוסיפים את המלח השום והלימון ומערבבים.
  • מוסיפים מים עד לגובה הירקות ומשרים למינימום שעה לפני ההגשה.
  • ככל שמשרים יותר זמן הירקות מקבלים טעם חמצמץ יותר.

 

 
שלל סלטים מפארים את השולחן
שלל סלטים מפארים את השולחן צילום : מירי זוהר
 

סלט דלעת (צ'ירשי)

 

מצרכים:

1 תפוח אדמה

2 גזרים

דלעת ביחס לכמות הגזר

 

לרוטב:

כף פפריקה

כף קרויה (כורכום)

כף כמון

כפית מלח

כפית מלח לימון

15 שיני שום כתושות

חצי כוס שמן

 

אופן הכנה:

  • לרוטב: מערבבים את כל התבלינים יחד עם השמן והשום עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מרתיחים 4 כוסות מים ומכניסים את הירקות לפי הסדר הנ"ל: גזר, תפו"א ודלעת (על פי מידת רכות הירק).
  • לאחר שהירקות מתרככים, מסננים ומקררים. לאחר הקירור מרסקים את הירקות לחתיכות גסות.
  • יוצקים את הרוטב מעל הירקות המרוסקים.

 

פלפל צ'ומה

 

מצרכים:

50 גרם שום כתוש

75 גרם פפריקה חריפה

כף וחצי שמן

מלח לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • טוחנים את כל החומרים יחד, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • במידה ורוצים לעלות את רמת החריפות ניתן להוסיף פלפל שטה טחון לתערובת.

 

המתכונים באדיבות מסעדת "גואטה", מסעדה טריפוליטאית כשרה השומרת על מסורת בישול ארוכת שנים של מטעמים טריפוליטאים שסוד הכנתם עובר מדור לדור במשפחה. לאה, אם המשפחה, היא ה"לב" של המקום, הודות לתבשיליה המצוינים והיחס החם שהיא מעניקה לסועדיה.

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

המדריך להנבטה ביתית

3 דרכים להכנת סלט סלק

סלט קוסקוס מלא עם טופו

מתכון לסלט קינואה עם שקדים וחמוציות

מתכון לסלט עוף עם שומשום

סלט פטרוזיליה ברוטב לימון ודבש

סלט עוף פריך

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.