לרדת בקטן: אלטרנטיבה מתוקה לחנוכה

 
פבלובה עם פירות טריים וקרם גבינה קטיפתי
פבלובה עם פירות טריים וקרם גבינה קטיפתי צילום: יונתן גוילי
 
עודכן 08:10 21/11/2010

האם ניתן לעבור את חנוכה מבלי ליפול למלכודת הסופגניות? יונתן גוילי מוכיח שזה בהחלט אפשרי. וגם: מתכון לפבלובה עם קרם גבינה ופירות טריים

 
 
 
 
 

אתם נוסעים ברכב בכביש עירוני בשעת שיא, השעה בה יוצאים התלמידים מבית הספר נרגשים בתום יום הלימודים שעבר, ואתם נוסעים לכם בכביש במין תחושת דריכות, נזהרים שחס חלילה לא יקפוץ ילד לכביש ויקרה אסון. כמו בכביש, כך בחגים, אנחנו נוסעים ונוסעים ונוסעים ובאמת לא עוצרים בשביל אף אחד, והכי גרוע, אפילו לא בשביל עצמנו. בדרך אנחנו קוטפים עוד לביבה, עוד סופגניה, עוד אחה"צ על האש מלא בפיתות טריות וסלטים מעובדים ולא עוצרים לרגע לחשוב על כל מה שנכנס לפה.

 

בחנוכה האחרון, בו שקלתי 180 קילו, העברתי את החג כהרגלי באכילת מזונות עתירי קלוריות. בחישוב זריז אכלתי קרוב ל-42 סופגניות (!). כמות הקלוריות בסופגניה משתווה לארוחת ערב טובה ומשביעה, ואם זאת אנחנו מרשים לעצמנו לנסוע בכביש הקלורי ולא לחשוב פעמיים האם לאכול את כוס השמן או לא. אם לא הייתי בתהליך השינוי אותו אתם חווים איתי כל יום ראשון על מסך הטלוויזיה ודרך המדור השבועי שלי, סביר להניח שהייתי יושב היום בבית, חושב ומדמיין איך אני פותח את החג. האם להתחיל בסופגניה קלאסית או כזו שמלאה בריבת חלב. הייתי יושב וחושב וחושב רק מכמות החשיבה שהייתי משקיע הייתי שורף קלוריות.

 

וכן חבר'ה ככה זה, כשאתה שמן, אתה שמן! הכי גרוע זה להיות שמן ולהכחיש את זה. ככה עשיתי במהלך השנים האחרונות אומנם זה בא ממקום של לא להיות שונה מאחרים, לא לקבל הנחות רק בגלל שאתה בעל "מוגבלות" מסויימת, אבל עדיין לא הייתי מוכן לקבל את זה שאני שמן.

 

כמה שאנחנו אוהבים חגים. יוצאים עם המשפחות לטייל, חורשים את כל הקניונים בארץ, יורדים לאילת לבתי מלון מפוארים, מוציאים הון תועפות ורק מחפשים את המסעדה הבאה ללכת אליה. בכל פעילות חגיגית אנו משלבים את האוכל, תמיד חושבים עליו דבר ראשון לפני הכל. יושבים וחוקרים באתרים באינטרנט לאיזה מסעדה ללכת מה טוב מה לא טוב. אנשים בונים חופשות שלמות על מסעות קולינרים, השאלה היא איפה נמתח החוט שבין האוכל כצורך קיומי פיזי ונפשי לבין האוכל כדרך חיים. אני חייתי 10 שנים בצד של האוכל כדרך חיים ואני אומר לכם בצורה ברורה תסעו בשיא הזהירות עם רגל על הבלם לאורך אותו כביש כי הדרך לאסון מהירה מאד.

 

ישבתי וחשבתי איך עוברים את חנוכה מבלי ליפול במלכודות הסופגניות והחלטתי להניח לגברת סופגניה להמשיך לספוג כמויות של שמון רווי ומזיק ולהכיר לכם גברת עדינה ומיוחדת, שמתהדרת בפירות טריים וקרם גבינתי מלטף. אז קבלו בתשואות חמות את גברת פבלובה בגרסת הלייט. מאוזנת תזונתית וממש אבל ממש טעימה. בתאבון וחג שמח.

 

פבלובה לייט

 

מצרכים:

5 חלבונים

250 גרם "כמו סוכר"

כפית חומץ

קורט מלח

פירות פרוסים (תפוח, אגס, אפרסמון, שזיף)

3 כפות ריקוטה 5%

- תנור מחומם ל- 170 מעלות

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את החלבונים וקורט המלח ומוסיפים בהדרגה בעזרת כף את ה"כמו סוכר". לקראת הסוף מוסיפים את כפית החומץ. כאשר הקצף מבריק ויציב מעבירים לשק זילוף.
  • על תבנית אפייה עם דפי אפיה המונעים הידבקות יוצרים צורת עיגול (ניתן להישתמש ברינג או לצייר על הדף עיגול לפני). מזלפים עיגול בבסיס ומתחילים לבנות קירות מסביב כאשר משאירים שטח חלול באמצע אותו ניתן למלא. בעזרת לקקן מושכים את קצות הגבעות כלפי מעלה על מנת ליצור קוצים קטנים.
  • מכניסים את הפבלובה לתנור למשך 5 דקות ומנמיכים את התנור ל-120 מעלות למשך שעה ורבע  (שימו לב שאסור לפתוח את התנור באמצע). מוציאים את הפבלובה ונותנים לה להתקרר.
  • מקציפים את הגבינה עם מעט כמו סוכר וממלאים את הפבלובה. מסדרים את פרוסות הפירות הדקות ומתענגים.

 

 
גברת עדינה ומיוחדת עם קרם גבינה ופירות טריים
גברת עדינה ומיוחדת עם קרם גבינה ופירות טריים צילום : יונתן גוילי
 

הידעת:

  • פרי בגודל בינוני שווה 70 קלוריות והוא מאוד מומלץ באופן יומי. פירות מכילים המון סיבים תזונתיים החשובים לנו מאוד והם בהחלט יכולים להוות כחלק ממנת הפחימימות היומית שלנו.
  • ריקוטה 5% היא גבינה מאד טעימה ואוורירית, אני משתמש בה הרבה כתחליף לקצפת מפאת טעמה הניטרלי, כמו כן ברשתות השיווק היא מגיעה בגרסאות שונות וטעימות ורק 5% - מומלץ מאוד.
  • כמו סוכר הינו תחליף אחד על אחד של סוכר אך הוא ממתיק מלאכותי. אני משתמש בו המון לאפייה בלי סוכר. ניתן להשיג אותו בחנויות המתמחות.

 

פספסתם את הטורים הקודמים של יונתן? בואו לקרוא על:

כושר כדרך חיים, וגם: מתכון לבורקס לייט עם סלט וטחינה אדומה

מערכת יחסים בצלחת, וגם: מתכון לדג דניס על מצע בורגול עם קרם חצילים

השלב בו אוכל הופך לנחמה, וגם: מתכון לשוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

תופסים פיקוד על האוכל, וגם: מתכון לגלילות חצילים במילוי גבינות

 

לפייסבוק של יונתן גוילי

 

בואו להכיר את יונתן גוילי ואסתר חיות 

 
עוד כתבות במדור לרדת בקטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.