מתכון לאורז מלא עם תבשיל זיתים

 
אורז מלא עם תבשיל זיתים
אורז מלא עם תבשיל זיתים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 13:27 20/11/2010

תבשיל זיתים מבושלים ברוטב עגבניות עם ניחוח שום ופפריקה מרוקאית על מצע של אורז מלא

 
 
 
 
 

מצרכים: 

500 גרם זיתים מעורבים (ירוקים גדולים, צימוקי זיתים וזיתי קלמטה)

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1/4 כוס מיץ לימון טרי

4 שיני שום פורסות

50 גרם רסק עגבניות רצוי אורגני

1/4 כפית כמון

1 כפית פפריקה מרוקאית

 

אופן הכנה:

  • שוטפים היטב את הזיתים.
  • מגלענים את הזיתים ומטגנים כ-2 דקות בשמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות להזהבה.
  • מוסיפים שום, לימון, רסק, תבלינים ו-2 כוסות מים, מרתיחים ומבשלים 15 דקות.
  • מגישים על אורז מלא (מבשלים כוס אורז שטוף עם 2 כוסות מים רותחים למשך 20-30 דקות).

 

קנלוני במילוי בטטות

סלטים טריפוליטאים

פתאי מוקפץ עם ירקות וטופו

בורקס לייט עם טחינה אדומה

כרוב ממולא צמחוני

 

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.