מתכון לטארט פטריות ובצל

 
טארט פטריות ובצל
טארט פטריות ובצל צילום: ערוץ 10
 
עודכן 14:41 21/11/2010

בצק פריך במילוי עשיר של פטריות, בצל מטוגן, שמנת מתוקה וגבינה מותכת

 
 
 
 
 

מצרכים:

בצק פריך - מתכון בתחתית הכתבה

3 כפות שמן זית

5 עלי מרווה

2 בצלים פרוסים

3 שיני שום

2 סוגי פטריות פרוסות עבה

מעט מוסקט

מלח

פלפל

1 מיכל שמנת מתוקה

3 ביצים

רבע כוס גבינת אמנטל מגורדת

 

אופן הכנה:

  • מאדים את הבצל, שום ומרווה כשלוש דקות בשמן זית.
  • מעבירים לקערה ומערבבים עם הפטריות, מוסקט, מלח ופלפל.
  • מערבבים את השמנת, ביצים ורוב הגבינה, ומוסיפים לתערובת שהכנו.
  • יוצקים את הכל לתבנית עם הבצק פריך שאפוי חצי אפייה, מפזרים מעל גבינה ואופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות.

 

בצק פריך

 

מצרכים:
400 גרם קמח

200 גרם חמאה קרה

כפית שטוחה מלח

2 ביצים

2 כפות מים


אופן הכנה:

  • במעבד מזון שמים קמח, חמטה קרה חתוכה לקוביות, מלח וביצים.
  • מעבדים לתערובת אחידה.
  • אם הבצק יבש מדי מוסיפים 2 כפות מים.
  • מרדדים לעיגול דק ומניחים על תבנית פאי.
  • מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות וחותכים שוליים מיותרים.
  • דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות.
  • מניחים נייר כסף וממלאים בפולי שעועית, חומוס או אורז.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 עד 20 דקות.

 

קנלוני במילוי בטטות

סלטים טריפוליטאים

פתאי מוקפץ עם ירקות וטופו

בורקס לייט עם טחינה אדומה

כרוב ממולא צמחוני

 
עוד כתבות במדור אהרוני | ירקות - יום א'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.