מתכון לסופגניות קלאסיות

 
אין תחליף לסופגניות ביתיות טריות
אין תחליף לסופגניות ביתיות טריות צילום: יח"צ
 
עודכן 22:14 20/11/2010

המלכה הבלתי מעורערת של החג - סופגניה ביתית מפודרת באבקת סוכר ומלאה בריבה מתוקה

 
 
 
 
 

מצרכים:

¾ כוס חלב פושר

40 גר' שמרים

חצי קילו קמח

2 ביצים שלמות + 2 חלמונים

5 כפות סוכר

2 כפות קוניאק

1 סוכר וניל

100 גר' מרגרינה רכה

 

אופן הכנה:

  • שמים את הקמח בקערת המערבל. יוצרים בקמח גומה לתוכה מפוררים את השמרים עליהם שופכים את החלב והסוכר. נותנים לשמרים לתסוס בתוך הגומה. 
  • מוסיפים את הביצים, החלמונים, הקוניאק, הסוכר וניל והמרגרינה. מפעילים את המערבל עם וו-הגיטרה ומערבלים עד לקבלת בצק רך. 
  • מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו.
  • מחלקים את הבצק ל-2 עד 3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה.
  • קורצים עיגולים מתוך הבצק המרודד, במרכז כל עיגול שמים ריבה או כל מילוי אחר שאוהבים.
  • מסמנים סביב הריבה עם אצבע לחה על מנת שהריבה לא תברח. 
  • מכסים כל עלה עם ריבה עם עלה נוסף וקורצים עיגול כשגבעת הריבה במרכז העיגול. מפרידים את שאריות הבצק מסביב לעיגול.
  • מניחים את הסופגניות על מגבת מקומחת, מכסים במגבת נוספת ומתפיחים לנפח של פי אחד וחצי מגודלם לפני ההתפחה. 
  • מחממים היטב שמן בסיר טיגון עמוק על אש בינונית ומטגנים עד הזהבה.

 

המתכון באדיבות אורית מורן ליריד האוכל בדיזנגוף סנטר הפועל בימי חמישי, בין השעות 12:00-20:00 ובימי שישי, בין השעות 10:00-16:00.

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

עוגיות יו יו מטוגנות

לביבות אפויות

סופגניות ריבה ומרשמלו

סופגניות במילוי שוקולד

לביבות תפוחי אדמה

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

לביבות בטטה

קולקציית סופגניות 2010

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.