כרוב ממולא

הדפס
 
טעים וקלאסי. כרוב רומני ממולא
טעים וקלאסי. כרוב רומני ממולא צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 08:16 21/11/2010

היישר מהמטבח הרומני, כרוב ממולא בבשר ואורז, ברוטב עגבניות עסיסיות

 

מצרכים:
כרוב גדול

למילוי:
500-600 גרם בשר טחון מעור (בקר וכבש)
1 כוס אורז לא מבושל
2-3 כפות רסק עגבניות מרוכז
1 כפית סוכר

לרוטב הבישול:
6-8 בצלים קצוצים
צנוברים ושקדים (לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 קופסת רסק עגבניות
1 כף סוכר
7-8 שיני שום קצוצות
1 צנצנת כרוב כבוש
כמה ענפי לאושטיין (ירק מהמטבח הרומני)

אופן ההכנה:
- שוטפים את הכרוב, מוציאים את הליבה בחיתוך משולש (פירמידה) שמים בסיר ושופכים לתוך הכרוב מים רותחים
- סוגרים עם מכסה ואחרי כמה דקות פותחים (העלים נפתחים כמו שושנה)
- שמים במסננת ומחכים שעלי הכרוב יתקררו מעט
- מערבבים את כל חומרי המילוי (בלי לבשל את האורז), יוצרים רול מכל עלה כרוב וממלאים בתערובת המילוי
- לרוטב: מטגנים את הבצל במחבת, מוסיפים את הצנוברים/שקדים והשום
- מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, המלח והפלפל ומוסיפים מעט מים חמים (כוס)
- מניחים שכבה של כרוב ממולא- שכבה כרוב כבוש (בשביל הטעם)- שכבה כרוב ממולא- שכבה כרוב כבוש
- מכסים את הסיר, שמים את הלאושטיין, מבשלים על אש קטנה כ- 3/4 שעה, ומתמכרים לריח עד שהכרוב מוכן

 

עוד ב'מטבח של המחר':

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.