מתכון ללביבות פסטו וזיתים

 
לביבות תפוחי אדמה עם פסטו וזיתים
לביבות תפוחי אדמה עם פסטו וזיתים צילום: יעל אילן
 
עודכן 12:14 21/11/2010

שילוב מיוחד בין תפוחי אדמה, זיתים ופסטו ארומטי עם צנוברים ובזיליקום. מושלם לאירוח או כארוחת ערב לצד סלט ירקות

 
 
 
 
 

20 לביבות

 

מצרכים:

2 תפוחי אדמה גדולים

2 כפות קמח

5 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 בצל בינוני

כוס זיתי קלמטה

75 גרם רוטב פסטו (המתכון בהמשך)

1 כוס שמן קנולה לטיגון

 

אופן הכנה:  

  • מגרדים בפומפייה את תפוחי האדמה, קוצצים את הבצל לרצועות דקות, מגלענים את הזיתים וקוצצים. מכניסים הכול לקערה ומערבבים.
  • מכינים כדורי לביבות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן בגובה של כ-1 סנטימטר כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

 

מצרכים לרוטב פסטו:

3 כפות עלי בזיליקום נקיים מגבעולים

1 כף  שמן זית

1 כפית צנוברים

1 כפית גבינת פרמזן

½ כפית שום

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים היטב תוך כדי הזלפת השמן זית.

המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת "מתוקה".

 

מחפשים עוד מתכונים ללביבות? נסו את אלה:

לביבות גזר עם יוגורט

לביבות בטטה עם שמנת ועירית

לביבות כרישה ודלעת

לביבות דג עם ארטישוק

לביבות תפוחי אדמה אפויות

לביבות תפוחי אדמה מטוגנות

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.