פאייה בשרים

 
חגיגה של אורז ובשר, כמו בספרד
חגיגה של אורז ובשר, כמו בספרד צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 08:12 23/11/2010

הכניסו את הניחוחות הספרדיים למטבח שלכם עם מנת האורז החגיגית והבשרים

 
 
 
 
 

מצרכים:

חצי כוס שמן זית משובח

 

בשר:

6 שוקי עוף טריים

500 גר' בשר כבש חתוך לקוביות קטנות

6 נקניקיות צ'וריסוס

 

לירקות:

4 לבבות ארטישוק טרי חתוכים לאורכם לרבעים

1 ברוקלי חתוך לפרחים קטנים

300 גר' שעועית ירוקה חתוכה לפיסות של כ-3 ס"מ

6 אספרגוס עבים קלופים,חתוכים לשלושה חלקים

1 בצל אדום קצוץ

1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים, קצוץ

3 שיני שום קצוצת

1 כף רוזמרין קצוץ

1 כף תימין

3 עגבניות מרוסקות

מרק צח או מים רותחים

3 כוסות אורז עגול

רבע כפית חוטי זעפרן מדוללים במעט מים חמים

מס' ענפי טימין

 

אופן הכנה:

- שמים את השמן במחבת פאייה רחבה מאד. כשהשמן חם, מכניסים פנימה את בשר הכבש - ממליחים ומפלפלים - ומטגנים תוך עירבוב מידי פעם עד שהבשר שחום יפה

- מזיזים את הבשר המטוגן לשוליים של המחבת ומטגנים את שוקי העוף, ממלחים ומפלפלים,עד שהם שחומים - מזיזים   אותם לשולי המחבת. לבסוף מטגנים את הנקניקיות עד להשחמה יפה, רק אז חותכים אותם לשלושה חלקים, ומזיזים לשולי  המחבת

- מוסיפים את לבבות הארטישוק למרכז ומטגנים להשחמה. מזיזים לשוליים

- מוסיפים את הברוקולי, השעועית. והאספרגוס, כל פעם בנגלה חדשה ומזיזים לשוליים

- מוסיפים למרכז המחבת את הבצל, שום ופלפל חריף ומטגנים שתי דקות

- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים עם הפלפל, השום והבצל ומבשלים יחד שתי דקות

- מערבבים יחד במחבת את כל החומרים המטוגנים, טועמים, ממליחים ומפלפלים בהתאם

- מוסיפים מרק צח כדי כיסוי, מוסיפים את הזעפרן המדולל ומביאים לרתיחה

- מוסיפים את האורז ומקפידים שיתפזר היטב בכל המחבת

- מניחים מספר ענפי טימין על הפאייה

- מבשלים על להבה נמוכה, ברתיחה עדינה, כ-45 דקות, עד שהנוזלים מתאדים

 

עוד ב'מטבח של המחר':

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

וגם  - הדבר החם הבא: כיריים אינדוקציה. לתכנן את זמן הבישול במקסימום בטיחות >> 

 

מתכונים נוספים:

קובה סלק>>

כרוב ממולא>>

פסטה בליווי גבינת פטה>>

סלט תפוחי אדמה >>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.