זיתים עם כל דבר

 
מכל הצבעים והמינים - זיתים מבושלים
מכל הצבעים והמינים - זיתים מבושלים צילום: דניאל לילה
 
עודכן 08:35 26/11/2010

ירוקים ושחורים, מצומקים או עסיסיים - לקחנו את הזיתים לטיול סביב העולם: סלט מרוקאי, קדרת עוף ופסטה שמחברת בין יוון לאיטליה

 
 
 
 
 

כאילו תוצרת בית
מכינים זיתים מתובלים בארבעה סגנונות: קונים זיתים מוכנים בשוק או במעדנייה, משרים אותם בחומרי התיבול לפחות יממה, ורצוי יומיים-שלושה, למיזוג הטעמים. הם נשמרים זמן רב גם מחוץ למקרר בתנאי שמקפידים להשתמש בסכו"ם נקי ולא נוגעים באצבעות.


זיתים בסגנון ים תיכוני: לכל 250 גרם זיתי קלמטה מוסיפים ¼ כוס שמן זית מתובל בחופן עלי אורגנו קצוצים, חופן עלי תימין או רוזמרין, שום כתוש וקליפה מגוררת מלימון או מ-½ תפוז.


 

זיתים בסגנון מרוקאי: לכל 250 גרם זיתים ירוקים מוסיפים ¼ כוס שמן זית מתובל בחופן עלי פטרוזיליה קצוצים, חופן עלי כוסברה קצוצים, קורט כמון, שום וצ'ילי כתוש.


 

זיתים בסגנון בלקני: לכל 250 גרם זיתים סגולים מוסיפים ¼ כוס שמן זית מתובל בבצל סגול פרוס ובמעט חומץ.

 


זיתים בקארי: מערבבים את הזיתים עם שמן זית מתובל באבקת קארי ומוסיפים זרעי כוסברה קלויים, כוכבי אניס ומקל קינמון שבור.

 

סלט זיתים מבושלים
תמיד טוב שיהיה במקרר. טעים כנשנוש ומשדרג אורז, קוסקוס ובעצם כל תבשיל.

6 מנות פתיחה | 30 דק' הכנה

 

מצרכים:

500 גרם תערובת זיתים (למשל זיתים ירוקים גדולים, צימוקי זיתים וזיתי קלמטה)
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
1 גבעול סלרי קצוץ דק

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
4-3 שיני שום פרוסות
50 גרם רסק עגבניות
1/2-1/4 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן (פפריקה מרוקאית)

 

אופן הכנה:

 משרים צימוקי זיתים 10 דקות במים פושרים ומסננים. את הזיתים האחרים שוטפים תחת מים זורמים. אם רוצים, מגלענים.
 מטגנים את הזיתים כ-2 דקות בשמן. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומטגנים עוד כ-5 דקות להזהבה קלה.
 מוסיפים שום, לימון, רסק, תבלינים ו-2 כוסות מים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-15 דקות לספיגת טעמים. 
מגישים חם, פושר או קר. הסלט יישמר במקרר 4-3 ימים.

 

מה עוד עושים עם סלט זיתים מבושלים?

  • מוסיפים כוס מהסלט המוכן לסיר בינוני של תבשיל עוף או דגים בשלבי הבישול הראשונים. במקרה כזה יש להפחית בכמות המלח, כי הסלט מלוח.
  • מפזרים מהסלט על אורז מבושל או על פירה בהגשה.
  • מניחים כף סלט על פילה דג צלוי.

 

 
פסטה עם עגבניות, זיתים ועוף
פסטה עם עגבניות, זיתים ועוף צילום : דניאל לילה
 

פסטה עם עגבניות, זיתים ועוף בניחוח עראק

כשטרטוריה פוגשת טברנה. פתרון ססגוני ועסיסי לארוחת פסטה.

4 מנות | 20 דק' הכנה

 

מצרכים:
500 גרם פסטה קצרה
3-2 כפות שמן זית
300 גרם נתחוני עוף (מומלץ מפרגית, אפשר גם חזה)
מלח ופלפל שחור גרוס
4 שיני שום כתושות
1 כפית צ'ילי גרוס או לפי הטעם
200 גרם (חצי קופסה) עגבניות כתושות ברסק
1/4 כוס עראק (או כהיל אניסי אחר כמו פרנו או אוזו)
1 כוס תערובת זיתים (ירוקים, צימוקי זיתים וזיתי קלמטה) מגולענים
צרור פטרוזיליה קצוצה
להגשה:
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן הכנה:

  • מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה.
  • בינתיים מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים נתחוני עוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד להשחמה. מוציאים מהמחבת ושומרים מכוסה. 
  • מוסיפים למחבת שום, צ'ילי, עגבניות כתושות ברסק, עראק וזיתים ומטגנים עד שניחוח השום מורגש. מוסיפים מעט מים, כדי למנוע מהרוטב להיחרך.
  • מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את העוף ומקפיצים יחד כמה דקות עד שהעוף מוכן. מתקנים תיבול ומפזרים מעל פטרוזיליה.
  • מעבירים לקערות הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.
  • גיוון: מוותרים על העראק ומוסיפים כף אורגנו מיובש בתיבול של העוף

 

 
קדרת עוף עם שומר וזיתים
קדרת עוף עם שומר וזיתים צילום : דניאל לילה
 

קדרת עוף עם שומר וזיתים

תמיד צריך עוד מתכון לעוף. הנה אחד מנצח.

4 מנות | 10 דק' הכנה | שעה ו-20 דק' אפייה

 

מצרכים:
4 כרעיים מחולקות
8 שיני שום פרוסות
1/4 פלפל ירוק חריף ללא זרעים קצוץ
2 פקעות שומר פרוסות דק
5-4 גבעולי תימין טרי
2 ענפי רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס זיתי קלמטה (או תערובת של קלמטה, טאסוס וזיתים ירוקים גדולים)
1 לימון פרוס דק

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרפדים קדרה או תבנית בנייר אפייה ומפזרים שום, פלפל חריף, שומר, תימין ורוזמרין. מניחים עליהם את חלקי העוף ומפזרים מעל מלח, פלפל ופפריקה.
  • מזלפים מעל שמן זית ויין לבן ומניחים מעל פרוסות לימון וזיתים. מכסים בנייר אפייה נוסף, מקפלים את שולי שני הניירות ומהדקים היטב זה לזה (כך שיוכלו להצטבר בפנים אדים). אופים שעה.
  • קורעים את החלק העליון של נייר האפייה וצולים עוד כ-20 דקות עד להשחמה של חלקי העוף.

 

גיוונים:

  • מוסיפים 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
  • מחליפים את השומר בתחתיות ארטישוק (אפשר קפואות ומופשרות) או בארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

פסטה ברוטב עגבניות עם בשר טחון

כדורי בשר בניחוח כמון

שוקי עוף עם ירקות ותפוחי אדמה

קציצות עוף ברוטב עגבניות

לזנסקה - שילוב של לזניה ומוסקה

מאפה עלי גפן במילוי בשר טחון ואורז

אצבעות שום עם בשר טחון

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.