סופגניות אפויות מקמח מלא

 
סופגניות אפויות מקמח מלא עם שוקולד מריר או קליפות תפוזים
סופגניות אפויות מקמח מלא עם שוקולד מריר או קליפות תפוזים צילום: יוסי סליס
 
עודכן 15:25 25/11/2010

מי אמר שסופגניות חייבות להיות מפוצצות בשמן - גרסה מיוחדת שלאחריה תחזירו את סיר הטיגון בחזרה לארון. וגם: 2 אופציות למילוי - קרם קפוצ'ינו וקרם שוקולד לבן עם תפוזים

 
 
 
 
 

24 סופגניות

 

מצרכים:

5 כפות שמן קנולה

¼ 1 כוסות (150 גרם) קמח מלא מנופה

¼ 1 כוסות (150 גרם) קמח לבן מנופה

½ כוס (100 גרם) סוכר לבן

½ כפית מלח

2 כפות (10 גרם) שמרים יבשים (½ קוביית שמרים טריים /½ שקית שמרית)

½ מקל וניל מגורד או 2 טיפות תמצית וניל

1 ביצה

¾ כוס (180 מ"ל) ריוויון או חלב 1%

תרסיס מופחת קלוריות עץ הזית בטעם חמאה או קנולה

סירופ סוכר להברשה

אבקת סוכר להגשה 

  

אופן הכנה:

  • מאחדים את הקמחים, הסוכר, המלח, הווניל והשמרים היבשים בקערת המיקסר.
  • מוסיפים את השמן תוך כדי לישה (וו לישה) במהירות בינונית וממשיכים ללוש למשך 3 דקות.
  • מוסיפים את הביצה והריויון וממשיכים ללוש כ- 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  • מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה ראשונה כשעה וחצי (עד הכפלת נפח הבצק).
  • טופחים על הסופגניות התפוחות בכוח כדי להוציא מהן את האוויר, לשים שוב ביד על משטח עבודה מקומח מעט, ומרדדים לעובי 1 ס"מ.
  • קורצים עיגולים קטנים (בקוטר 4 ס"מ) בעזרת קורץ עוגיות. ומניחים אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שרוסס בתרסיס בטעם חמאה או קנולה לתפיחה שנייה (כחצי שעה).
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את הסופגניות כ- 15 דקות, עד לקבלת מרקם יציב וקליל (ללא צבע).
  • מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ סוכר ומניחים בצד למילוי בקרם הדרים או קפוצ'ינו.
  • לאחר המילוי מאבקים באבקת סוכר ומגישים.

 

טיפ

חשוב להקפיד על תפיחה ממושכת עפ"י הוראות המתכון. ככל שהבצק יתפח, כך יתקבלו סופגניות קלילות ורכות יותר. אך תפיחה ארוכה מידי תהפוך את הבצק לחמצמץ.

 

אפשרויות מילוי

 

קרם קפוצ'ינו

250 מ"ל שמנת מתוקה 32%

250 גרם שוקולד לבן

3 כפיות קפה נמס

1 ביצה

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את השמנת בסיר קטן.
  • טורפים את הביצה בקערה בינונית בעזרת מטרפה.
  • כשהשמנת רותחת, מוסיפים את הקפה ובוחשים היטב.
  • מעבירים חצי מכמות השמנת הרותחת לקערה עם הביצה הטרופה, ומערבבים היטב, מוסיפים את יתרת השמנת ואת השוקולד.
  • מערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.
  • מקציפים את הקרם בעזרת מיקסר חשמלי עד קבלת קרם אוורירי וקטיפתי.

 

טיפ

חשוב לכבות את האש לאחר הוספת השוקולד. הוא נוטה להישרף במהירות ולקבל טעם מר. 

 

קרם הדרים

 

מצרכים:

1 גביע (250 מ"ל)  שמנת מתוקה 32% או 38%

150 גרם שוקולד לבן

גרידה מ-2 תפוזים

גרידה מלימון אחד

2 כפות ליקר תפוזים (אופציונאלי)

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את השמנת עם גרידת התפוז והלימון בסיר קטן. כאשר השמנת רותחת, מכבים את האש.
  • מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק, מוסיפים את הליקר, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.
  • מקציפים את הקרם בעזרת מיקסר חשמלי עד קבלת קרם אוורירי וקטיפתי. 
     

טיפ

ניתן לסנן את גרידות ההדרים מהקרם לאחר הבישול.

 

המתכון באדיבות השף גדעון בן עזרא ל 'עץ הזית'.

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

לביבות גזר

לביבות בטטה

עוגיות יו יו מטוגנות

לביבות אפויות

סופגניות במילוי שוקולד

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

קולקציית סופגניות 2010

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.