קל, מהיר וטעים - ארוחת צהריים מלאה

 
פרנץ' טוסט עם קצפת ותותים
פרנץ' טוסט עם קצפת ותותים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 07:03 29/11/2010

3 מתכונים מעולים שעושים שימוש באוכל שנותר מארוחת הצהריים של אתמול - סלט עוף, מאפה בשר ופרנץ' טוסט עם תותים וקצפת

 
 
 
 
 

סלט עוף

 

מצרכים:

עוף צלוי נקי ומפורק

חסה שטופה

שזיף אדום קצוץ

בצל סגול קטן קצוץ

זיתי קלמטה מגולענים

 

לרוטב:

4 כפות חומץ בלסמי

כף דבש

כף חרדל

חצי שן שום כתושה

6 כפות שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הסלט.
  • בקערה עמוקה מערבבים במזלג את החומץ, דבש, חרדל ושום לתערובת אחידה וסמיכה.
  • מוסיפים את השמן בזילוף איטי תוך כדי ערבוב מהיר, עד שכל השמן נטמע והרוטב אחיד וסמיך.
  • מוזגים על הסלט ומגישים מיד.

 

מאפה בשר

 

מצרכים:

בצק פריך מלוח מרודד במשקל 500 גרם

בשר מבושל ומתובל (שאריות של בולונז)

ביצה טרופה

שומשום או פרג

 

אופן הכנה:

  • חוצים את הבצק לשני מלבנים שווים. מניחים במרכז כל מלבן מילוי.
  • יוצרים חתכים אלכסוניים בקצוות המלבן, כך שיווצרו רצועות בצק שוות משני הצדדים. מביאים כל רצועה למרכז בצורת שתי וערב ליצירת צורה קלועה במרכז המלבן. 
  • מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • אופים ב-175 מעלות כ-30 דקות.

 

פרנץ' טוסט בלי לחם

 

מצרכים:

עוגה בחושה (לא חייבת להיות טרייה)

250 מי"ל שמנת מתוקה

5 כפות אבקת סוכר

גרדת לימון

2 ביצים

חצי כוס חלב

חמאה לטיגון

תותים

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את השמנת, גרדת הלימון ואבקת הסוכר לקצפת. שומרים במקרר.
  • מערבבים את החלב והביצים היטב.
  • פורסים את העוגה לפרוסות בעובי 3 ס"מ, טובלים בתערובת החלב והביצים ומטגנים כ2 דקות מכל צד.
  • פורסים את התותים, מניחים בצלחת הגשה את העוגה ותלולית של קצפת.

 

קנלוני במילוי בטטות

סלטים טריפוליטאים

פתאי מוקפץ עם ירקות וטופו

בורקס לייט עם טחינה אדומה

כרוב ממולא צמחוני

 
עוד כתבות במדור גוף ונפש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.