תבשיל כבש עם ירקות

 
צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 08:39 28/11/2010

היכונו לניחוחות מדהימים בבית - תבשיל כבש עם ירקות שורש ויין לבן

 
 
 
 
 

מצרכים:
1 ו-1/2 קילו כבש חתוך לקוביות
5 כפות שמן זית
5 שיני שום מעוכות
20 בצלי שאלוט שלמים קלופים
1 כף טימין
4 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
4 עלי מרווה
1 שורש סלרי חתוך לקוביות גדולות
4 לפתות קטנות חתוכות לרבעים
2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לקוביות גדולות
כוס וחצי פול ירוק (מבושל קצרות במים רותחים)
2 כוסות יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס פטרוזיליה טרייה

אופן הכנה:
- משחימים את הבשר בשמן זית (חם מאוד) עם חצי מכמות עלי המרווה, מלח ופלפל ומוציאים
- בשמן שנותר במחבת מטגנים טימין, מרווה, בצלי שאלוט ואת כל הירקות
- מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הבשר עם כל הנוזלים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי (מכוסה)
- 5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הפול הירוק ומערבבים
- מגישים עם פטרוזיליה קצוצה וסלט מלפפונים ואבוקדו ברוטב עשבי תיבול

 

עוד ב'מטבח של המחר':

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

וגם  - הדבר החם הבא: כיריים אינדוקציה. לתכנן את זמן הבישול במקסימום בטיחות >> 

 

מתכונים נוספים:

קציצות דגים עם פלפלים חריפים>>

צלי עגל עם משמשים יבשים, חרדל ודבש>>

פאייה בשרים>>

קובה סלק>>

 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.