צלי בשר בתוספת פירה

 
צילום: אוכל נענע 10
 
עודכן 08:07 30/11/2010

מתכון טעים של קוביות בשר עם גזר, מלווה ברוטב על בסיס בירה, לצד פירה תפוחי אדמה

 
 
 
 
 

4-5 מנות

 

מצרכים:

כתף מספר חמש (קילו וחצי) חתוך לקוביות של 4 ס"מ

3 גזרים חתוכים לקוביות

1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות

3 עלי דפנה

1/2 כפית פפריקה מתוקה בשמן

1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק

1/4 כף ציר עוף מעורבב עם 1/2 כוס מים חמים

2 כפות קמח

3 כפות שמן קנולה

1 ליטר בירה גינס

 

אופן הכנה:

- מכניסים לסיר גדול את כל הירקות עם השמן ועלי הדפנה ומאדים למשך כ- 10 דקות.

- מוסיפים את הבשר ומטגנים עוד כ- 15 דקות.

- תוך כדי ערבוב מוסיפים את הבירה, מבשלים למשך שעה על להבה נמוכה עד שהבשר רך.

- בקערה מערבבים את ציר העוף, המים החמים וקמח עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.

- יוצקים לסיר באיטיות תוך כדי בחישה. מכבים את האש. 

- פירה:  מבשלים 5 תפוחי אדמה גדולים ומקלפים.

- מועכים אותם ומוסיפים ביצה, ו-1/4 כפית אגוז מוסקט.

- מערבבים היטב יחד.

 

הגשה:

מגישים בקעריות אישיות - מניחים בקערה פירה ומעליה יוצקים את מנת הבשר ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

 

המתכון באדיבות הטמפל בר - פאב האירי.

 

עוד ב'מטבח של המחר':

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

וגם  - הדבר החם הבא: כיריים אינדוקציה. לתכנן את זמן הבישול במקסימום בטיחות >> 

 

מתכונים נוספים:

תבשיל כבש עם ירקות>>

קציצות דגים עם פלפלים חריפים>>

צלי עגל עם משמשים יבשים, חרדל ודבש>>

פאייה בשרים>>

 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.